Hva er fordelene med et hjerte-sunt kosthold?

Skrevet av: Christian Boreg Lars oppdatert: 2011-08-10
Spesialist mener et godt kosthold er det første og viktigste steget å et sunt hjerte. Spise riktig mat i riktig mengde kan bidra til å forebygge hjerte-problemer og kan være nyttig i behandling av dem når allerede er til stede. Selv om eksperter anbefaler en bestemt diett plan for hver enkelt person, kan enkle regler skal følges av alle som ønsker å være hjertet sunt. Fordelene fra en hjerte-sunt kosthold kan påvirke hele livet.

Lavere Kolesterol Level

Hvis du holder deg til en diett som inneholder produkter med lavere fettnivå, vil nivået av kolesterol i blodet gradvis slipp, noe som er sunt for hjertet. Kolesterol er en myk og voksaktig substans som, i større mengder, kan blokkere eller tette arterier. Dette øker risikoen for hjerteinfarkt, hjerneslag og andre alvorlige helseproblemer.Mat rik på fett bør unngås i store mengder, herunder produkter som ost, litt melk, iskrem, egg, smør og fete kjøtt. Noen vegetabilske oljer som kokos og palme oljer også inneholde høye nivåer av stoffene og bør unngås. Begrens inntak av animalsk fett og produkter som inneholder kolesterol og prøver å spise mer grønnsaker, frukt, magre meieriprodukter, korn, nøtter og fisk.

Lavere blodtrykk

Hjerte-sunt kosthold har en balansert struktur i Vilkår for kolesterol, stoffet som er en av de beste grunnene til høyt blodtrykk. Stikker til en hjerte-sunn diett forhindrer mulige høyt blodtrykk forhold i fremtiden, og er anbefalt av leger som en del av behandlingen av pasienter som allerede lider av problemet.

Nedre Vekt

Fordi hjerte-sunt kosthold begrense forbruk av fett og inneholder grove kornvarer, for eksempel grønnsaker, frukt og andre matvarer som fremskynder metabolismen, kan de hjelpe deg å miste vekt. Hver ekstra kilo gjør at hjertet jobber på en raskere hastighet. Fedme er ofte forbundet med hjerteproblemer.

Lengre Life

Sist men ikke minst, betyr et sunt hjerte en potensielt lengre levetid. Et balansert kosthold øker betraktelig dine sjanser for å leve lenger på grunn av helsemessige fordeler. Ikke bare kan det forlenge livet ditt, men det kan la deg følelsen sunnere.


Previous:dårlige effekter av olivenoljer Next:mat-baserte vitaminer for tenåringer

Relaterte artikler


 • ADHD ernæring
 • fordeler av fisk for prostata
 • svartkrutt MR farer
 • ernæring og ADHD hos barn
 • ADHD og autisme dietter
 • hvordan du beregner RDA
 • fôret for å få vekt og muskler
 • fordelene av å ta omega-3 fiskeolje
 • stoff-fri behandling for ADHD
 • hva er høy frutose sirup?
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com