hvordan å bo på et sunt kosthold

Skrevet av: Christian Boreg Lars oppdatert: 2011-10-13
Planlegger å begynne å spise et sunt kosthold er enkelt nok, men faktisk bor på en diett kan være utfordrende. Du har sannsynligvis allerede vet hvordan å lage et sunt kosthold: Begrens mengden av fett og natrium du spiser, og legge til mer frukt, grønnsaker og magre proteiner. The United States Department of Agriculture's næringspyramiden er en god guide som viser deg hvordan å balansere dine måltider. Men selv om du vet hva et sunt kosthold bør være, er det tips og strategier for å hjelpe deg faktisk holde seg til en
en.
Start holde en matdagbok. Skriv ned alt du spiser og når du spiser det, samt hva du føler. Dette kan hjelpe deg med å målrette usunne mønstre i kostholdet ditt, og være oppmerksom på mønstre kan hjelpe deg å endre dem. Lær å nå for frukt eller ta en fem minutters spasertur i stedet for alltid nå for sjokolade når du er stresset.
To.
Lag et måltid plan. På slutten av en lang dag, kan ideen om å komme opp med en middag plan være skremmende, og hvis du ikke har ingredienser hjemme, er det fristende å stoppe på fast food drive-through. I begynnelsen av uken, planlegge sunne måltider for hver dag, og lage en liste over alle ingrediensene du trenger. Legg inn dine måltider på kjøleskapet som en påminnelse. Hvis mulig, gjør det kan være forberedt på forhånd og fryses for å spare tid i løpet av uken.
Tre.
Shop nøye, stikker det meste til de ytre sideskip. Ikke gå innkjøp av mat sulten fordi det er enkelt å gi inn i fristelse. Fokus på produserer delen, og kjøpe produserer du aldri har prøvd før, du kanskje finner ut at du liker noe nytt. Vær oppmerksom på ernæringsmessige etiketter på pakket mat, og holde seg borte fra alt med mer enn 5 prosent av den anbefalte daglige totalt mettet fett, trans fett, natrium eller kolesterol.
fire.
Gjør deg ansvarlig. La din familie og venner vet at du prøver å spise et sunt kosthold. Hvis du kan gi andre mennesker målene dine, vil du være mer motivert til å nå dem. Kanskje vennene dine vil slutte å invitere deg ut på pizza og hodet til salatbar med deg. Hvis menneskene i livet ditt er å spise sunt, også, vil det bli mindre fristende å jukse.
Fem.
Få tilbake på hesten. Ikke føl deg motløs hvis du slip og har en junk-food binge en dag. Ikke gå over, enten: Starving deg selv eller arbeider ute i timesvis vil bare føle deg verre. Start frisk neste dag, og husk at alle har dårlige dager.

Tips og advarsler


 • Hvis du har diabetes, problemer med høyt blodtrykk, kolesterol eller noen andre medisinske problemer, snakke med legen din før du starter en ny diett. Hun kan gi deg konkrete råd om kostholdet ditt, eller henvise deg til en ernæringsfysiolog som kan bidra til å gjøre et måltid plan.


 • Previous:vitamin c for energi Next:hvordan brenne fett for kvinner

  Relaterte artikler


 • hva slags mat er dårlig for høyt blodsukker?
 • kan en food slå håret grønt?
 • fettforbrenning råd
 • stoff-fri behandling for ADHD
 • phentermine mat
 • carb free matvarer listen
 • FDA anbefalte mengder porsjoner
 • måtene å miste magen fett rask
 • hva som anses en lav-fett kosthold?
 • ulempene av forbruket av vann
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com