hva er den ernæringsmessige verdien av hirse?

Skrevet av: Anne Brit Lystrup oppdatert: 2011-12-12
Millet er en korn-lignende mat som har blitt brukt gjennom historien som en stift i enkelte land. I dag er det stadig mer populært rundt om i verden. Dens allsidighet gjør det en god erstatning for andre vanlige korn. I tillegg gjør den unike næringsstoffer profilen det en god kilde til nødvendige mineraler som vil utfylle eventuelle sunt kosthold

trenger Du:
Calculator (valgfritt)

Historie Opprinnelsen og historien til hirse er knyttet til Etiopia hvor det er brukt til å lage en flatbrød kalt "injera" og India hvor det brukes i flatbrød "roti. "En gang blir også servert som en stift korn i deler av Europa. Gjennom hele USA er det oftest som en del av fuglefrø, men begynner å dukke opp i butikkhyllene til konsum på grunn av sine mange helsefordeler.

Fordeler

Millet er gluten-fri og trygg å spise for dem som lider av Cøliaki eller for de som opplever gluten sensitivitet. Det er et sunt alternativ til gluten som inneholder korn som hvete. Millet er mest anerkjent for ernæringsmessig være en god kilde til mineraler magnesium, mangan og fosfor. Forskning har knyttet magnesium til en redusert risiko for hjerteinfarkt og fosfor er viktig for utviklingen av kroppsvev og energiomsetning

funksjoner

Hvis du noensinne har sett vanlige fuglefrø det er sannsynlig at du har sett hirse;. En små, runde korn-lignende frø. Millet er, faktisk, et frø, men på grunn av sin ernæringsmessige komponenter og måten den brukes i matlaging, er det klassifisert som et korn. Millet kommer i en rekke farger ofte med hvitt, grått, rødt og gult. Når du shopper for hirse du vil mest sannsynlig finne perlegryn, avskallet variasjon.

Funksjon

Millet kan brukes i en rekke ulike måter og er en stor erstatning for andre korn som couscous eller ris. Cooking hirse med mindre vann vil resultere i en ris-lignende korn. Millet kan gjøres creamier og nesten som potetmos når mer vann tilsettes under kokeprosessen. Kokt hirse kan erstatte varmt kornprodukter som havregryn for en annerledes frokost alternativ. For å legge til en ernæringsmessig løft til din bakevarer, kan hirse slipes i en veldig fin struktur og lagt under utarbeidelsen av røren.

Hensyn

Millet er fortsatt oppsiktsvekkende på som mat for mennesker over hele USA Det kan ikke være lett tilgjengelig på alle supermarkeder. Mange mindre helsekostbutikker Selger hirse. Hvis du sliter med å finne det, snakk med din lokale kjøpmann om spesielle bestilling det eller bestille det på nettet. Substitute hirse for noen av dine vanlige korn hver uke for å dra nytte av sin næring og å legge til variasjon til sunt kosthold.


Previous:hva er den beste vekttap program for tenåringer? Next:liste over matvarer med bakterier

Relaterte artikler


 • tips for et balansert kosthold
 • faktorer som bidrar til matsmitte
 • måltid plan for induksjonsfasen av Atkins
 • hvordan du trives med legge til eller ADHD
 • Effekten er av den narkotiske planten Dahlia
 • produkter som inneholder retinol
 • mat som fortgang i metabolic rate
 • hva er gode måter å få i vekt?
 • matvarer som reduserer mye magesyre
 • mat label regelverk i canada
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com