hva slags mat er lav i puriner?

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2012-05-20
Fant naturlig i mange matvarer, menneskekroppen også produserer en substans som kalles puriner. Kroppen bryter puriner ned til urinsyre, og i en frisk person, nyrene filtrere urinsyre ut av kroppen. Mennesker med gikt, men noen ganger har et overskudd av urinsyre bygge opp i blodet. Dette kan skje fordi kroppen produserer for mye urinsyre, eller nyrene ikke er i stand til å filtrere nok ut gjennom urinen. For å kontrollere urinsyre bygge opp, er det viktig å spise en diett av mat lave i puriner.

Meieri og egg

Egg er stort sett lav i puriner, men begrense seg til tre eller fire hver uke. Når det gjelder ost og iskrem, gjerne hengi, men pinne med lite fett eller fett-fri versjon. Én prosent melk gir et godt alternativ, men ikke drikk mer enn 25 ozs. per dag. Som en matbit, prøv pudding, en velsmakende godbit med lav purine mengder.

Supper

Supper er en enkel måltid og god til å gjøre i bulk. Cream-stil suppe er bra når laget med lettmelk. Også prøve noen suppe laget uten kjøtt kjøttkraft eller ekstrakter. Hold deg til vegetabilske kjøttkraft i stedet.

Frukt og grønnsaker

Frukt er lav i puriner, så spise så mye av noe slag som du vil. Ikke glem at fruktjuice er et alternativ også. Grønnsaker er vanskeligere, siden noen har svært høyt protein nivå. Du bør unngå asparges, sopp, spinat, blomkål og grønne erter. Også holde seg borte fra tørkede bønner, erter og linser. Eventuelle andre grønnsaker er bra, så du har mange alternativer som salat, løk og gulrøtter.

Korn

En lav-purine korn kosthold betyr lav-fiber og ingen hele korn brød. Hold deg til hvitt brød eller andre raffinerte kornsortene. Pasta og makaroni er gode kramper som tilbyr ubegrensede muligheter måltid. Til slutt, alle typer ris er lav i puriner, slik at du kan øke din spiser valg med ris mel og ris melk som ønsket.

Godteri og Fats

Som i de fleste sunne dietter, må du begrense fett og søtsaker inntaket til små mengder. Sjekk ditt forbruk av lav-purine matvarer som nøtter og mutter-Butters, som peanøttsmør, når du forsøker å gå ned i vekt. Sukker, sirup, fett og oljer er lite puriner, men prøv ikke å overvelde kosthold med dem. Kaker og cookies er akseptable i nominelle beløp, men du kan bruke så mye gelatin som du vil.

Drikke

Low-purine drikker er lett å komme med. Fruktjuice og saft fra en av lav-purine grønnsaker er ofte et sunt valg. Motsatt vil koffein rusavhengige bli glad for å vite at kaffe og te er også lav i puriner. Til slutt, drikke brus til hjertens lyst, men sørg for å se på mengden av sukker.


Previous:nothing Next:eksempler på kalsium-rik mat

Relaterte artikler


 • hvordan å slanke magen fett
 • hvordan å gå ned i vekt: 6 tips for å felle uønskede pounds trygt og effektivt
 • flytende diett mat forslag
 • interessante fakta om ikke-fett yoghurt
 • enkelt dietter for tenåringer jenter for sommeren
 • hvordan brenne fett for kvinner
 • kosthold mat for barn
 • fysiologiske effekter av kullsyreholdige drikker
 • hva er den ernæringsmessige verdien av hirse?
 • hvordan du kjøper engros produsere
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com