matvarer som har kasein protein

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2012-02-10
Kasein er en slow fordøye naturlig protein kommer fra meieri kilder. Melk er ca 20 prosent myse (en raskere-fordøye protein) og 80 prosent kasein. Kasein kan ta opptil 7 timer å fordøye, fordi den danner en gel i magen etter inntak, og gir en langsom frigjøring av aminosyrer.

De fleste meieriprodukter inneholder en naturlig blanding av myse og kasein. Pure kasein protein finnes i protein pulver eller andre ferdigprodukter. På grunn av sin langsomme utgivelsen av aminosyrer, mange idrettsutøvere og kroppsbyggere foreslå å bruke kasein protein pulver før sengetid for å hindre nedbrytning av muskulaturen.

Casein Protein Powder

Kasein protein pulver er laget ved å skille kasein fra myse i meieriprodukter. Det er separert gjennom en prosess som kalles ultrafiltrasjon. Denne prosessen gjøres uten bruk av kjemikalier. Et scoop av kasein protein pulver, ca 30 gram, inneholder 100-120 kalorier og 25 gram protein.

Det er mulig å finne kasein protein produkter av seg selv eller i en blanding med whey og andre former for protein.

Ost

Den nest mest konsentrerte form for kasein er funnet i ost. Ost har mer kasein protein enn noen annen naturlig kilde. I osten-prosessen, er myse og laktose atskilt fra curds. Den curds av osten er består stort sett av kasein.

Ost er et godt ernæringsmessig kilde til kalsium, protein og andre vitaminer. Dessverre er det også ganske mye fett, bør så deler styres.

Cottage Cheese

Cottage cheese er den neste høyeste kilde til kasein protein. Cottage cheese ligner på ost i at curds og whey er separert. Men fordi det er en yngre ost, ikke alle av whey er fjernet.

Cottage cheese er lett å finne i lav-eller ikke-fett versjoner. Dette gjør det et godt alternativ til vanlig ost. Det gir også et høyere beløp av protein enn vanlig ost. En kvart kopp servering av lav-fett cottage cheese inneholder vanligvis 1-2 gram fett og 8 gram protein.

Milk

Melk er cirka 80 prosent kasein og 20 prosent myse. Som andre meieriprodukter, er melk en god kilde til kalsium, vitaminer og protein. Den finnes i lav-fett, ikke-fett og full-fett versjoner. Mange mennesker er laktose intolerant, som kan forårsake et problem med melkeforbruket. Hvis du er laktose intolerant, protein pulver, ost eller cottage cheese kan være bedre alternativer fordi de inneholder lite eller ingen laktose.

Allergi

Mange mennesker har følsomhet eller allergi mot kasein. Vanlige symptomer inkluderer oppblåsthet, magekramper, utslett, hodepine og elveblest. Det er også noen undersøkelser at inntak av kasein, sammen med andre proteiner som gluten, kan forverre symptomer på autisme. Forskning pågår fortsatt om denne forbindelsen.

Hvis du tror du har en allergi eller intoleranse overfor kasein, bør du unngå det og oppsøke lege. Vær oppmerksom på at kasein er ofte brukt som tilsetning i mange produkter som du kanskje ikke mistenkt. Vær oppmerksom på mat etiketter og lese ingrediens lister.


Previous:nothing Next:mangan bivirkninger

Relaterte artikler


 • hvordan å opprettholde en sunn vekt og livsstil
 • sport drikker vs vann
 • sunne matvaner av tenåringer
 • grønnsak dietter for fitness
 • mat kombinasjoner for å øke metabolismen
 • mat som er bra å spise for skrumplever
 • den ultimate kroppen detox
 • matvarer for å redusere triglyserider
 • japan lingzhi bivirkninger
 • den beste ephedra-free fettforbrenner
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com