vitamin K2 matkilder

Skrevet av: Catrine Blikom oppdatert: 2012-03-18
K vitaminer er koaguleringsmidler som hjelper blodet å koagulere, ifølge VitaminK2. org. Vitamin K2, også kjent som menaquinone, er naturlig forekommende og fungerer som en katalysator for proteiner som er avhengige av K vitaminer. Spesielt K vitaminer er kritiske til ben og hjerte helse. Vitamin K2 kan finnes i mange matvarer, eller tas som et supplement

Måling K2

Vitamin K2 kan bli brutt ned og målt i undergrupper -. MK-4, MK-7, MK-8, MK-9 og MK-10- -athough Dr. William Davis, en Milwaukee kardiolog, sier at det er uklart hvilken av disse formene for K2 tilbyr de mest nytte for verken bein eller hjerte helse. Den MK-8, MK-9 og MK-10 former for K2 finnes nesten utelukkende i fermentert mat.

Natto

Populære i Japan, "natto" er har den høyeste konsentrasjonen av naturlige K2 vitaminer, ifølge Davis. Natto er en form av gjærede soyabønner ofte servert på ris. Ifølge Davis, har en 3,5-unse servering av natto 1000 mikrogram MK-7 og 84 mcg av MK-8.

Meieri

Mange harde og myke oster, så vel som rå eggeplommer inneholder relativt høye mengder av K2. Andre meieriprodukter rik på dette vitaminet er eggehviter, ostemasse oster, smør og hel-og lettmelk.

Protein

Vitamin K2-rikt animalske proteiner inkluderer goose-leverpostei, gås beinet, kylling lever, salami , kyllingbryst, kyllinglår, kjøttdeig, bacon, kalv leveren, laks og makrell.

Andre kilder

En ikke-animalsk protein eller meieri produkt som inneholder en betydelig mengde av vitamin K2 er surkål. Mange grønne, bladrike grønnsaker-som grønnkål, spinat eller Swiss Chard-inneholder betydelige mengder av vitamin K1, som kroppen kan konvertere til K2, ifølge Mark Sisson, forfatter av The Primal Blueprint, på sin nettside marksdailyapple. com.

Kosttilskudd

Vitamin K finnes i supplement form på mange helse-mat butikker eller på nettet. Du kan kjøpe supplement i pille-eller flytende form. De anbefalte supplement beløpet er ca 100 mcg /dag. Som med alle supplement eller medisiner, bør du sjekke med legen din før du starter en ny diett.


Previous:nothing Next:gastrisk bariatric kirurgi komplikasjoner

Relaterte artikler


 • Erythritol bivirkninger
 • mat for kreft forebygging
 • low-carb diett helseproblemer
 • matvarer som øker kolesterolet
 • er popcorn sunt?
 • matvarer som inneholder kalsium
 • definisjonen av enumettet fett
 • alkalisk mat for kroppen
 • vekttap for vegetarianere
 • matvarer som inneholder mye omega 3
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com