kolesterol diett mat

Skrevet av: Øyvind Werrum oppdatert: 2012-04-30
Finne kolesterol-diett mat som passer din livsstil er tøff, men ikke umulig. For å opprettholde et sunt kolesterolnivå, må du ta hver matbit i betraktning, bare ute etter en "kolesterol gratis" eller "trans fett fri" etikett i dagligvarebutikk vil ikke klippe den. Ifølge MedTV, å følge en lav-kolesterol diett, må du velge plante-baserte matvarer enn de som stammer fra dyr, siden kolesterol er bare funnet i den sistnevnte type mat. Men, er det viktig å huske at et sunt kosthold bør inneholde små mengder kolesterol finnes i ting som lav-fett meieriprodukter og magert kjøtt.

kjøtt erstatter

Beans, belgfrukter og grønnsaker er en god måte å føle deg mett og erstatte høy kolesterol kjøttprodukter. Disse er fulle av protein for å holde deg mett og vil gi deg energi. Tofu, en annen kolesterol-fri mat, er et flott alternativ kjøtt. En annen vei til en opprettholde en lav-kolesterol livsstil er å spise gryteretter med grønnsaker i stedet for pasta (veggis lasagne) eller erstatte en hamburger for en meaty Portobello sopp toppen.

Grønnsaker

Grønnsaker er et nei-kolesterol mat. Legg urter til grønnsaker, som rosmarin eller basilikum, for å gjøre dem enda mer smakfull. Du kan også bake med grønnsaker. Ifølge American Heart Association, kan squash kan brukes til å erstatte olje i kakeoppskrifter. Prøv å inkorporere så mange grønnsaker til måltider eller snacks som du kan-de er en stor nei-kolesterol mat som har mange andre fordeler. Grønnsaker kan virke som en no-brainer, men dieters pass opp. Nøye undersøke hvordan grønnsakene er kokt-mange ganger, på restauranter, de er dynket i smør.

Frukt

Frukt er også kolesterol-fri. Bland den opp ved å kjøpe forskjellige, eksotiske frukter mens de er i sesong. Frukt og grønnsaker har mye kostfiber, og som bidrar til lavere kolesterol, ifølge American Heart Association. Frukt pur¨¦er kan også brukes som erstatning i oppskrifter. Applesauce i muffins eller havregryn cookies og bananer i brød er erstatninger for kolesterol-laden oljer. Rå frukt er en god erstatning for høy fett snacks og noen frukter, som epler, er høy i fiber, som holder deg full.

helkorn

Hele korn er et fast innslag på noen diett, og kan bli innarbeidet i ethvert måltid. I stedet for å kjøpe hvitt brød, kjøpe hele hvete-Disse alternativene har ingen kosttilskudd kolesterol. I stedet for hvit pasta, velger hele korn. Hvit ris kan også byttes ut med brune. I dag, mange frokostblandinger og snacks er også tilgjengelig i hele korn alternativer. Ved å erstatte "hvit" med "hvete" kan du holde deg fyldigere og føler seg godt om valg av lavere kolesterol alternativ. Pass opp for bakervarer, som muffins og donuts. Selv om de kan være merket som "hel hvete," de er fulle av kolesterol på grunn av deres ingredienser.

Egg

Egg er fulle av protein og er gode til frokost eller for en matbit. Men yolks er høyt kolesterol og fulle av kalorier. Dette er hvor preparatet spiller en rolle-eggehviter er en kolesterol-free snack, ifølge Mayo Clinic. Hard koke egg og fjerne yolks for en lav-fett, høy protein snack. Sprekk egg og fjern plommen når scrambling til frokost. Legg grønnsaker og en bit av hele hvete toast, og du har selv en kolesterol-fri start på dagen.

Hvis en oppskrift krever egg, bruk egg hvite i stedet. Mange oppskrifter kommer ut smaker like deilig uten eggeplomme. Husk: en hel egg er lik to eggehviter.


Previous:nothing Next:fakta om mat som inneholder jern

Relaterte artikler


 • høyt protein lav glykemisk diett
 • vegansk meny planlegging
 • naturlige kilder til protein
 • mattrygghet for hardkokte egg
 • kilder til jern og vitamin B-12
 • frukter bra for astmatikere og diabetikere
 • bruker for bukkehornkløver
 • Rosarita refried bønner ernæring
 • hva er thymol frø?
 • vekttap smoothies
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com