Hva bestemmer hvor mange kalorier du trenger en dag?

Skrevet av: Anne Brit Lystrup oppdatert: 2011-08-10
Når du prøver å miste eller få vekt, eller til og med starte en sunnere livsstil, er det viktig å vite hvor mange kalorier kroppen din trenger for å brenne per dag. Deretter kan du bestemme hvordan du skal øke eller redusere antall kalorier du forbruker, og hvilke øvelser du utfører

trenger Du:.
Gyldig resept

Basal Metabolic Rate

. Din Basal Metabolic Rate, eller BMR, er mengden av kalorier eller energi kroppen din trenger for å beholde de grunnleggende funksjon av kroppen din fungerer. Dette inkluderer pumping hjertet, pust og andre organ funksjoner.

Slik Beregn BMR

BMR er basert på din alder, kjønn og vekt, og kan bestemmes ved følgende formler:

Menn
Alder 10-17: 17,5 x (kroppsvekt i kg) + 651
Alder 18-29: 15,3 x (kroppsvekt i kg) + 679
Alder 30-59: 11,6 x (kroppsvekt i kg) + 879
Alder> 60: 13,5 x (kroppsvekt i kg) + 487

Kvinner
Alder 10-17: 12,2 x (kroppsvekt i kg) + 746
Alder 18 -29: 14,7 x (kroppsvekt i kg) + 496
Alder 30-59: 8,7 x (kroppsvekt i kg) + 829
Alder 60>: 10. 5 x (kroppsvekt i kg) + 596


For eksempel hvis du er en 24 år gammel mann som veier 79. 3kg, ville din BMR være ca 1892 kalorier per dag. Du bør merke seg at dette bare mengden kalorier brent for å ha kroppen din fungerer, dette omfatter ikke fysiske aktiviteter som turgåing, spise, trene, osv.

Øvelse

En person som er mer fysisk aktive enn en annen vil brenne flere kalorier i løpet av dagen. Lagt til BMR din skal mengden kalorier du forbrenner mens du dong fysiske aktiviteter hele dagen.

Det er en enkel formel for å finne ut omtrent hvor mange kalorier ekstra du kan brenne en dag, basert på dine aktiviteter hele dagen.

Hvis du er veldig inaktive, mangedoble BMR med 1,4. Du kan spørre, er hvorfor vi legger kalorier hvis noen er så inaktiv. Vel, selv om du ikke er nødvendigvis trener du beveger deg rundt i løpet av dagen som ikke expend kalorier, selv om det ikke virker som om du er.

Hvis du lever et stillesittende livsstil, flere din BMR med 1. 5.

Hvis du er moderat aktiv på jobb, eller delta i en moderat aktiv aktivitet hele dagen, legger 0,1 til multiplikasjon for hver aktivitet. For eksempel, hvis du flytter bokser rundt på jobb, og går du rundt kvartalet et par ganger på kvelden, ville du multiplisere din BMR med 1,7 (1,5 + 0,1 + 0,1).

Doing veldig anstrengende aktiviteter? Legg til 0,2 for hver aktivitet.

Termisk effekt av Food

termisk effekt av mat, eller TEF, er definert som en økning i stoffskiftet under fordøyelsen av maten, ifølge Clinical Nutrition Research Unit ved Vanderbilt University. Mens kroppen din er fordøyd det er expending mer kalorier, forårsaker din BMR å skifte. Selvfølgelig, noen matvarer er vanskeligere å fordøye enn andre. Kosttilskudd fett er den enkleste å fordøye, mens karbohydrater og proteiner er det hardeste.

Hvis du legger kalorier hver gang du spiser mat, kan imidlertid en 100-kalori snack virkelig øke kaloriinntaket med bare 70 kalorier, på grunn av kalorier som brukes til å fordøye maten.

Sykdom

Å være syk er en annen ting som kan påvirke antallet kalorier du trenger på en dag. Til å bekjempe bakterier og virus i kroppen din, vil du forbrenne mer energi eller kalorier, enn du ville på vanlige dager. Dette er hvorfor så mange mennesker mister vekt når de er syke: de er expending mer kalorier, og de mest sannsynlig ikke spiser nok til å dekke de ekstra kaloriene blir brent.


Previous:fiskeolje fordeler og ulemper Next:Fordelene med å spise epler

Relaterte artikler


 • hvordan å øke hjerte helse med Middelhavsdietten
 • kan du miste vekt ved å kutte kalorier?
 • oppskrifter til lavere cholestrol
 • sunt vekttap hjelp
 • hvordan å unngå oppblåst mage
 • hvordan du får et sunnere hjerte med et glass rødvin daglig
 • type 2 diabetes diett plan
 • hvordan du velger sunt hjerte grønnsaker
 • hvordan du kan redusere sjansene for hjerteinfarkt
 • høye protein dietter og vektøkning
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com