diabetiker måltid ideer

Skrevet av: Vivian Håndstad oppdatert: 2011-08-18
Måltider for diabetikere bør inneholde variasjon være balansert, og må spises regelmessig for bedre blod-glukose kontroll. Hoppe over måltider øker risikoen for hypoglykemi (lavt blodsukker) og overspising ved neste måltid. Et balansert måltid skal inneholde en mager kilde til protein, fiber, næringsstoffer og begrenset karbohydrater. Porsjonsstørrelser, kalori-innhold og glykemisk indeks er viktige hensyn når man planlegger et måltid

Breakfast

Ideelt sett ville frokosten være det største måltid av dagen. Dette er vanskelig for mange fordi morgenen er opptatt og ofte stormet. Det er OK hvis du ikke kan spise et stort måltid, men aldri hoppe over den. Spis en høy-protein frokost med frukt for å øke metabolismen.

Hold rask mat tilgjengelig for travle dager. Yoghurt, nøtter, cut-up frukt, og hardkokte egg er sunt valg. Lag en sandwich med hel hvete toast, ost, to skiver bacon, og ett egg. Legg til litt spinat, tomat, avocado, eller andre pålegg til å gi den variasjon. Frukt smoothies laget med yoghurt er forfriskende og gjør en god sommer frokost. Drikk en med en hel-korn muffins og noen nøtter for en komplett måltid.

Lunsj

Det kan være fristende å arbeide gjennom lunsj eller bare ta en matbit, men gir ikke inn i fristelse, spesielt hvis du hadde en lett frokost. Smørbrød er en enkel lunsj. Legg til en masse grønnsaker og velg grovbrød å lage en sandwich sunnere. Ha en kopp suppe med sandwich å fullføre måltidet. Gjør ekstra når matlaging middag og ta rester til lunsj.

Middag

Lag middag et lett måltid når det er mulig. Spis karbohydrater i moderate mengder, og se porsjonsstørrelser. Velg magert kjøtt og grønnsaker som den viktigste delen av måltidet. Bruk langkornet ris, hel-korn brød og pasta som små side retter. Grillet laks med sitron og havsalt, dampede grønnsaker mix, og en skive spiret korn brød gjør en næringsrik middag. Prøv å legge ulike grønnsaker og magert kjøtt sammen for en rask stek. Ha litt grønnsaker, buljong og kyllingbryst i en crock potten for en enkel suppe.

Snacks

Aldri gå veldig lenge uten mat. Ha sunn snacks er tilgjengelig til å spise mellom måltidene. Nøtter, frukt, grønnsaker og string cheese er lette å holde på hånden. Pack en granola bar, trail mix, eller noen tørre frokostblanding for rask snacks.


Previous:nothing Next:diett for å hjelpe dårlig kolesterol

Relaterte artikler


 • hvordan du velger sunt hjerte grønnsaker
 • hvordan å utvikle hjerte-sunne vaner
 • kroppsfett redusering
 • hvordan du kan spise for å unngå hjertesykdom
 • hvordan bruke tomatsaus for hjertesykdommer
 • Slik erstatning olivenolje for et hjerte sunt kosthold
 • den beste dietten mat for raskt vekttap
 • type 2 diabetes diett plan
 • å spise sunt for hjertet
 • å spise mer fisk for et sunt hjerte
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com