diett for å hjelpe dårlig kolesterol

Skrevet av: Mona Storm Nilsen oppdatert: 2011-08-18
Tusenvis av mennesker tar medisiner som statiner for å redusere kolesterolet, men det er andre faktorer å vurdere. Vekttap, trening, og spesielt kosthold kan alle arbeide for å senke kolesterolet, noen ganger nok til å unngå medisinering. Ernæring er spesielt viktig fordi et riktig kosthold kan redusere kolesterolet med så mye som 10 til 20 prosent

Formell Diet Plans

Noen. folk er mer komfortable med formelle dietter som lå ute strenge regler. Vurder Middelhavet kosthold, DASH kosthold (Dietary Approaches to Stop Hypertension), eller Ornish kosthold. Selv om detaljene varierer, disse tre tilnærmingene har mange likheter. Den dietter understreke spise frukt, grønnsaker, hele korn, magre proteiner og sunt fett. Rødt kjøtt og fete meieriprodukter er begrenset, og så er fett og trans fett.

Lage sunn mat valg

Prinsippene bak disse hjerte-sunn diett kan bli vedtatt uten å velge en bestemt plan. Nøkkelen er å gjøre permanent livsstil og kosthold endringer. Det er ikke nødvendig å søke ut mat merket "lavt fett" eller "lavt kolesterol. "Faktisk fungerer et balansert, næringsrik diett som er avhengig av naturlige hele korn, frukt og grønnsaker bedre til lavere kolesterol enn bare å erstatte matvarer med lav-kolesterol versjoner.

Limit eller eliminere smør, trans fett margariner , og flerumettede oljer. Stole på raps, oliven olje, eller plante sterol sprer. Bytt ut smør med hvit-vin eddik når matlaging å holde maten setter seg fast. Reach for krydder som smakstilsetning mat i stedet for smør eller rømme. frø og nøtter inneholder også sunt umettet fett og kan spises i moderate mengder. Bare 30 prosent av daglige kaloriene bør komme fra fett, selv den sunne sorten.

Redusere eller fjerne hele egg fra kostholdet. Lag en eggehvite omelett, eller prøv en kolesterol-free egg erstatning. Spis fisk, som vann-pakket tunfisk, laks, ørret, makrell eller sild en eller to ganger i uken. Grill fisken i stedet for steking det å holde fettinnholdet ned. Meieriprodukter kan også være høy i fett, så bytte til skummet melk, fettfri yoghurt og fettfattig ost.

Legge soy protein kan også bidra til lavere kolesterol, men les etikettene nøye. For å bli vurdert hjertet sunt, bør soyaprodukter inneholde 6. 25g eller flere av soya protein per servering og har mindre enn 3g fett, mindre enn 1 g mettet fett, og mindre på 20mg av kolesterol.

Eat syv til 10 porsjoner av hele frukter og grønnsaker hver dag. Ikke bare er frukt og grønnsaker kolesterol-fri, men de inneholder antioksidanter og fiber som bidrar til å senke kolesterolet. Svisker, rødbeter, gresskar og aubergine er rike på antioksidanter, men er ofte oversett. Bønner også ha store helsemessige fordeler, som gir antioksidanter, fiber og protein.


Previous:diabetiker måltid ideer Next:kan du miste vekt ved å kutte kalorier?

Relaterte artikler


 • den beste tiden for å ta whey protein pulver
 • type 2 diabetes diett plan
 • å spise for et sunt hjerte
 • oppskrifter til lavere cholestrol
 • hvordan å øke bevisstheten om kvinners hjertesykdom
 • hvordan å følge den hellige hjertet kosthold
 • Fordelene med å spise epler
 • hvordan du kan redusere saltinntaket for et hjerte sunt kosthold
 • Hva bestemmer hvor mange kalorier du trenger en dag?
 • cellulite kur av trening
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com