diett planer for multippel sklerose

Skrevet av: Vivian Håndstad oppdatert: 2011-08-28
Multippel sklerose (MS) er en gradvis invalidiserende sykdom der immunsystemet angriper sentralnervesystemet. Selv om mye av skaden ikke kan reverseres, det finnes måter å bremse utviklingen. En metode er å opprettholde et godt balansert, sunt kosthold som er rikt på visse vitaminer og næringsstoffer tenkt å hjelpe til med sykdommen

Low Fat, Høy Fiber

Som anbefalt med den generelle befolkningen, kan de med MS holde immunforsvaret deres sterke med et sunt kosthold, som omfatter en rekke matvarer som er lav i fett og høy i fiber. Frukt og grønnsaker gir kostfiber uten fett og sukker som finnes i de fleste bearbeidede matvarer. Denne typen diett er ideell for en sunn tarm funksjon, stressmestring og slett gi deg energi til å takle din MS på en daglig basis. Etter de grunnleggende næringspyramiden retningslinjer på MyPyramid. gov vil gi et godt grunnlag å arbeide fra. Du kan også tilpasse en plan som er bare for deg.

Massevis av H2O

Det er en sammenheng mellom MS og ekstrem varme forårsaker tretthet og muskelsvakhet. En måte å unngå dette på er å inkludere den anbefalte daglige vann godtgjørelse i din diett, noe som utgjør minst åtte glass om dagen, og enda mer hvis du er i alvorlige varme eller er utøver selv. Dette er generelle regelen for alle, men er spesielt viktig for de med MS, fordi det bidrar til å opprettholde en normal kroppstemperatur og bistår med å fjerne avfallsstoffer fra kroppen.

Kunnskap er makt

Ta deg tid til å lære litt mer om ernæring og MS vil gagne deg og din diett i det lange løp. Å kjenne riktige del størrelser vil være verdifull, spesielt hvis du lærer til øye dem. For eksempel bør en porsjon kjøtt være omtrent på størrelse med knyttneven din. En diett plan kan bare nytte for deg hvis du er klar over porsjonsstørrelser til hvert måltid.

Skjeve hvordan lese etiketter ernæring er en annen fordel til den nye, sunt kosthold. Ernæring etiketter kan være forvirrende, og selv bedrar, hvis du er usikker på hva du skal se etter. Bedrifter kan lovlig annonsere visse krav på boksen som er misvisende. Sjekk alltid etiketten. Det viktigste tingene å unngå å inkludere mat som er høy i mettet fett og natrium.

Legen din

Hvis du har flere spørsmål angående MS, kontakt lege som kan henvise deg til en registrert kostholdsekspert for å sikre at diett plan er i rute.


Previous:nothing Next:hvordan komme alfa eller beta fett reseptorer miste fett

Relaterte artikler


 • matvarer som er svært høy i jern
 • å spise for et sunt hjerte
 • vektkontroll kirurgi
 • cellulite kur av trening
 • Fordelene med å spise epler
 • hvordan å utvikle hjerte-sunne vaner
 • hvordan å øke bevisstheten om kvinners hjertesykdom
 • hvordan å gå ned i vekt uten for mye trening
 • hvordan du bruker Middelhavet diett for å bedre hjerte helse
 • hvordan man kan forebygge hjerteinfarkt og hjerneslag
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com