fiskeolje fordeler og ulemper

Skrevet av: Tone Paulsen oppdatert: 2011-08-10
Fiskeolje kosttilskudd er laget av vev av fet, kaldt vann fisk som makrell, laks og tunfisk. Fordelene avledet fra fiskeolje er fra deres innhold av omega-3 fettsyrer eikosapentatensyre (EPA) og docosahexanoic (DHA). EPA og DHA kalles essensielle fettsyrer fordi de må inkluderes i kosten vår. Forbruk av fiskeolje har mange fordeler, men er ikke risikofritt

Cardiovascular Health

Omega-3 fettsyrer er gunstig for. hjertesykdommer, de reduserer risikoen for å utvikle koronar hjertesykdom ved å forhindre blodplater fra clumping sammen og senke blod-trykk. De essensielle fettsyrene i fiskeolje lavere dårlige LDL kolesterolet og øke HDL kolesterolet gode. Fiskeolje reduserer triglyserid nivå i blodet og er effektiv på å bedre sirkulasjonen. The American Heart Association anbefaler å konsumere to porsjoner per uke fisk for hjertesykdommer.

Heavy Metals

Bekymringer har vært økende om sikkerheten av fiskeolje forbruk på grunn av økt forekomst av metylkvikksølv i fisk. Større fisk, som makrell, inneholder større mengder av kvikksølv fordi de spiser mindre fisk. Andre tungmetaller som kan finnes i fisk er bly, nikkel, arsen og kadmium. Svelging av olje fra forurenset fisk kan føre til forgiftning.

Hud, øyne og hår

Forbruk av fiskeolje er en utmerket måte å hydrat huden. Det forhindrer tørrhet og letter klør av tilstander som psoriasis og eksem. Fiskeolje reduserer også akne utbrudd ved å undertrykke androgen formasjonen. DHA beskytter netthinnen i øyet fra macula degenerasjon. Retinal celler utsettes for skadelige påvirkninger, som sollys, gjennom hele levetiden, noe som fører til redusert nivå av DHA. Tar fiskeolje kosttilskudd dette tapet. Fiskeolje hydrater også håret, fører til mer skinnende låser.

Side Effects

Ikke overraskende, kan fiskeolje smake litt fishy. Men det er ikke mange mindre bivirkninger forbundet med forurenset fiskeolje med mindre du er inntak doser over 12 gram per dag. Lettere bivirkninger omfatter neseblod, gastrointestinal lidelse og blåmerker. Det er en liten risiko for vitamin overdose når du tar tran, særlig tran, på grunn av det høye vitamin innhold, vitaminer spesielt A og D.
Fiskeolje naturlig tynner blodet, noe som er gunstig for hjertet helse, men hvis du tar reseptbelagte blodet tynnere, det er potensial for et fall i blodtrykk eller ukontrollert blødning.

Mental Helse

Fish oljen brukes til behandling av depresjon, bipolar lidelse, angst og schizofreni under omsorg av en lege. Det høye innholdet av fettsyrer har stemningsstabiliserende egenskaper. I regioner der en stor mengde fisk er fortært, er det en svært lav forekomst av depresjon. The Alzheimer's Association anbefaler å spise fisk for å beskytte mot demens.


Previous:kroppsfett redusering Next:Hva bestemmer hvor mange kalorier du trenger en dag?

Relaterte artikler


 • hvordan finne merking av matvarer for hjertesykdom
 • de beste måtene å miste vekt raskt for tenåringsjenter
 • å spise mer brokkoli for et sunt hjerte
 • diabetiker måltid ideer
 • Hva er de helsemessige fordelene av lin frø?
 • hvordan du velger sunt hjerte varmt korn
 • kosthold for skrumplever
 • hvordan du kan spise for å unngå hjertesykdom
 • fransk frites næringsverdi
 • hvordan å utvikle hjerte-sunne vaner
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com