hvilke matvarer øker stoffskifte?

Skrevet av: Anne Brit Lystrup oppdatert: 2011-08-29
Det er mange måter for folk å gå ned i vekt, herunder se på hvor mange kalorier du forbruker og trener. Men noen mennesker ikke forstår at noen matvarer kan faktisk øke stoffskiftet og hjelpe deg å forbrenne mer kalorier når du ikke trener. Selvfølgelig er ikke dette en idiotsikker måte å slippe en betydelig mengde pounds, men for noen mennesker, hver lille bit teller

Generelle retningslinjer

Før du får inn hva slags mat faktisk vil øke din metabolske rate, må du følge et par andre retningslinjer for kostholdet ditt for å hjelpe deg på veien. Først og fremst, ikke spise vil faktisk redusere metabolismen på grunn av en prosess som kalles termisk effekt av mat (TEF). Ifølge Clinical Nutrition Research Unit ved Vanderbilt University, er TEF definert som en økning i stoffskiftet under fordøyelsen av maten. Kosttilskudd fett er det lett å fordøye, så det vil bare øke forbrenningen litt, mens protein er det vanskeligste å fordøye. Ifølge Laurie Hedlund, Hjelpepleierne, er det også viktig å merke seg at hvis du redusere kalorier drastisk, vil kroppen faktisk tregere metabolismen til å kompensere for tapet. Du bør vurdere å spise på 6 små måltider om dagen for å både holde stoffskiftet forsterket og opprettholde en sunn livsstil.

Green Tea

Grønn te er ikke akkurat en "food", men er en effektiv måte å øke metabolismen. Grønn te inneholder epigallocatechin gallate (EGCG), som gir raskere hjernen og nervesystemet og forbrenner mer kalorier

Broccoli

Dette grønnsak er høy i to viktige ingredienser:. Vitamin C og kalsium. Kalsium er et metabolsk trigger, forårsaker en økning i stoffskiftet, og vitamin C faktisk hjelper absorbere enda mer kalsium. En perfekt kombinasjon!

Jalapenos

jalapenos inneholder capsaicin, som fører til at kroppen til å forbrenne mer kalorier enn vanlig, selv timer etter at du ingest dem. Capsaicin fart på både hjertet og blodsirkulasjonen.

Apples Grapefruit

Epler og grapefrukt er høy i fiber, som er vanskeligere for kroppen å fordøye. Jo mer arbeid det er å fordøye, jo mer kalorier du brenner i prosessen.

Lentils

fullpakket med proteiner og karbohydrater, linser tar lengre tid å fordøye, noe du forbrenner mer kalorier i prosessen.


Previous:nothing Next:hvorfor trenger vi sukker i blodet vårt?

Relaterte artikler


 • matvarer som bidrar til å øke vekten
 • kan du miste vekt ved å kutte kalorier?
 • mat som kurere halsbrann
 • hvordan å forstå de helsemessige fordelene av sennep
 • hvordan å utvikle hjerte-sunne vaner
 • kosthold retningslinjer for hypoglykemi
 • hvordan du velger sunt hjerte varmt korn
 • sunt kosthold regimer
 • hvordan å følge den hellige hjertet kosthold
 • enkel diabetiker matlaging
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com