hvordan presentere sunn mat til barn

Skrevet av: Christian Boreg Lars oppdatert: 2011-08-15
Får smaken på sunn mat er viktig på et tidlig alder. Hvis barna er introdusert til mat høy i vitaminer og mineraler når unge, vil de lære å konsumere dem som del av en normal diett hele livet. Et sunt kosthold kan føre til en nedgang i sykdom og bedre livslang generelle helse. Det er mange måter å presentere sunn mat til barna som gjør disse matvarene mer tiltalende
en
Bruk platene som er spesielle. Tenk å få ut det gode Kina fra Kina skapet å gjøre å spise brokkoli eller kål del av en formell spisestue anledning. Eldre barn kan nyte følelsen av å spise ute på restaurant. Yngre barn kan reagere på plater med dumme eller spennende design. Vurder å kjøpe plater med tegneseriefigurer eller elskede bilder fra en favoritt historie bare for deres bruk.
To.
Bruk spesielle utensils bare for å spise blomkål eller et stykke fisk. Ta ut sølvtøy når bordet. Utpeke en bestemt gaffel og kniv som skal kun brukes når spise elementet i spørsmålet. Vurder å kjøpe andre redskaper i lyse farger som en neon gul skje eller sjokkrosa gaffel som bare kan brukes for å spise neper eller erter.
tre.
Legg saus. Forbedre smaken av grønnsaker, fisk, hele korn og frukt med bruk av saus. Hell litt ost saus på brokkoli. Serveres dampet fisk med soya dipping saus. Legg til litt hvit saus smør på et stykke ristet grovbrød. Spoon eplesaus tilsatt kanel over skiver av cut-up pærer eller jordbær.
Fire.
Gjør det fargerike og tiltalende. Blanchering kan gjøre grønnsaker ser fristende. Noen grønnsaker, som gulrøtter og brokkoli, kan slå lyse farger under et par sekunder av varme. Slå asparges en nydelig nyanse av smaragdgrønt med en rask dukkert i kokende vann. Lag røde tomater enda rødere i en kokende bad. Stopp blanchering ved å plassere grønnsakene straks i isvann.
Fem.
Go sesongens. Grønnsaker og frukt ofte smaker best når servert til rett tid. Ta barna eple plukking slik at de kan smake ferske epler rett fra treet. Velg et gresskar fra et gresskar felt i oktober. Serve aprikos og frisk peapods tidlig på sommeren. Lukten og skarp tekstur av et ferskt eple kan være langt mer fristende enn å plukke ut en gruppe av epler fra et supermarked bin.
6.
Start en hage. Utpeke et område i bakgården til bruk for barna. Har dem plante grønnsaker og frukt, og deretter se dem vokse. Selv om du bor i en by, kan du starte en urtehage i vinduskarmen eller vokse en tomatplante.

Tips og advarsler


 • Hvis et barn ikke som en bestemt mat, ikke gjøre ham spise den. Offer like sunne alternativer i stedet.


 • Previous:Hva er de helsemessige fordelene av lin frø? Next:den beste tiden for å ta whey protein pulver

  Relaterte artikler


 • kosthold for skrumplever
 • type 2 diabetes diett plan
 • hvordan gjøre hjerte-sunt kjøtt valg
 • oppskrifter til lavere cholestrol
 • Fordelene med å spise epler
 • hvordan du oppretter et hjerte sunt kosthold
 • hvordan å følge den hellige hjertet kosthold
 • fiskeolje fordeler og ulemper
 • hvordan å øke kli å bekjempe hjertesykdommer
 • hvordan du legger laksen til et hjerte sunt kosthold
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com