hvorfor trenger vi sukker i blodet vårt?

Skrevet av: Øyvind Werrum oppdatert: 2011-08-29
Mennesker trenger en viss mengde sukker i blodet til å fungere skikkelig. Blodsukker, kjent mer presist som glukose, energi til hjernen, som igjen kontrollerer nesten alle aspekter av menneskelig aktivitet. I motsetning til musklene som kan avlede energi fra fett du spiser, krever hjernen glukose til makten sin virksomhet. Derfor er å holde blodsukkeret på optimalt nivå den beste måten å sikre at hjernen din har all den energien den trenger

Hva er Normal?

En sunn blodsukkeret varierer betydelig i løpet av dagen, ifølge William C. Shiel Jr, som er redaktør i MedicineNet. com. Det normale for en som nettopp har vekket og ennå ikke spist frokost ville være mellom 80 mg /dl (milligram per desiliter) og 120 mg /dl, og en lignende rekke ville være normal før hvert måltid på dagen. En vanlig leser to timer etter et måltid ville være nær 160 mg /dl eller lavere, mens det normale ved sengetid bør være mellom 100 og 140 mg /dl, ifølge Shiel.

unormale nivåer

blodsukker som faller betydelig utenfor områder definert av Shiel er unormale og signal til legen din at noe er galt. For mye blodsukker utgjør en tilstand som kalles hyperglykemi, og det er spesielt farlig for dem som har diabetes. Unormalt lave nivåer av blodsukker utgjør hypoglykemi, som også er en tilstand som diabetikere må ta stor forsiktighet for å unngå.

Hyperglykemi

Diabetikere må nøye overvåke blodsukkeret nivå for å unngå symptomer på hyperglykemi, noe som kan føre til diabetisk koma, eller ketoacidose, om lov til å gå ukontrollert. Symptomer på hyperglykemi hos diabetikere kan omfatte økt vannlating og ekstrem thirstiness. For pasienter med type 1 diabetes, kan dette være et tegn på at de ikke klarte å ta nok insulin, mens for de med type 2 diabetes kan det bety at insulin nivåene er nesten normale, men ikke være så effektive som de burde være, ifølge den amerikanske Diabetes Association. Trening kan bidra til å få diabetikere 'blod sukker nivåer ned til akseptabelt nivå, men bør ikke forsøkes dersom blodsukkeret er 240 mg /dl eller høyere, og ketoner er tilstede i urinen. Dersom disse forutsetningene er tilstede, bør øyeblikkelig medisinsk hjelp søkes.

Hypoglykemi

Den symptomer på lavt blodsukker omfatte angst, forvirring, svimmelhet, talevansker, sult, nervøsitet, skjelvinger, søvnighet, overdreven svette og svakhet , ifølge National Diabetes Information Clearinghouse. Diabetikere som blodsukker målinger er under 70 mg /dl bør straks ta ett av følgende for å justere blodsukkernivået høyere: 1 ss. av honning eller sukker, tre eller fire glukose tabletter, 4 oz. av frukt juice eller ikke-diett brus, 8 oz. av melk, eller fem eller seks stykker av hard drops.

Tips for Nondiabetics

Nondiabetics er langt mindre sannsynlig at lider av hyperglykemi fordi selvregulerende mekanismer i kroppen vanligvis gjør en veldig god jobb med å holde blodsukkeret nivåer under faren punktet. Men i sjeldne tilfelle at en ikke-diabetikere lider av hyperglykemi, vil symptomene --- hyppig vannlating og thirstiness --- være det samme. På samme måte, er hypoglykemi relativt sjelden blant nondiabetics men ville gi tilsvarende symptomer dersom blodsukkeret var unormalt lavt. En ikke-diabetikere opplever noen av disse forholdene bør oppsøke lege umiddelbart.


Previous:nothing Next:diett planer for multippel sklerose

Relaterte artikler


 • å spise mer fisk for et sunt hjerte
 • hvordan brenne en ekstra 1000 kalorier denne helgen
 • do antidepressiva gjør du miste vekt?
 • kosttilskudd for å støtte vekttap
 • kosthold retningslinjer for hypoglykemi
 • kan du miste vekt ved å kutte kalorier?
 • hvordan presentere sunn mat til barn
 • sunt kosthold regimer
 • hvordan du legger laksen til et hjerte sunt kosthold
 • bruk av papaya ekstrakt
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com