kilder av LDL kolesterol

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2011-08-10
Kolesterol er en myk, voksaktig naturlig stoff som finnes i blodet og hver eneste celle i kroppen din. Molekylene kan utgjør nesten halvparten av hver celle membran og, generelt, er kolesterol formål å hjelpe kroppens celler fungerer sammen som en enhet i stedet for å være en inaktiv masse av individuelle, frakoblet celler. Det er to typer kolesterol: LDL (low density lipoprotein), kalles de "dårlige" type, og HDL (high density lipoprotein), det gode kolesterolet. Høye verdier av LDL er skadelige fordi de kan tette blodårene, noe som kan føre til hjertesykdom, hjerteinfarkt eller hjerneslag. . Identifisere kilder til LDL, og deretter unngå eller begrense dem kan vise seg nyttig hvis du søker å senke kolesterolnivået ditt

Kilder

High. nivåer av LDL er hovedsakelig forårsaket av overforbruk av mettet, trans fett og kjøtt produkter. Andre faktorer er overvekt, røyking, mangel på regelmessig mosjon eller mobilitet og diabetes mellitus

Identification

Mettet fett finnes i animalske produkter som helmelk, ost, smør og fet kjøtt, og også i vegetabilske oljer. : kokos, palme og palm kernel. Disse typer fett inneholder store mengder hydrogen, noe som gjør dem i stand til å stivne ved romtemperatur.

Typer

Trans fett er produsert ved hjelp av en prosess der hydrogen er lagt til vegetabilsk olje, forårsaker flytende olje som skal omdannet til fett eller margarin, som er anerkjent som hardt fett.

Effekter

Trans fett er særlig skadelige fordi de ikke bare heve LDL nivåer, men også lavere HDL, den virkelige kolesterol. Disse fettsyrene finnes i stekt og bearbeidet mat og kommersielt produserte bakervarer (cookies, donuts, muffins og kjeks).

Hensyn

Når du kjøper matvarer, er det tilrådelig å lese etiketter og identifisere tilstedeværelse av LDL i form av mettet eller transfett. Du bør imidlertid være klar over, at disse ingrediensene er mange ganger oppført bruker begreper som hydrogenerte, delvis hydrogenert eller trans fettsyrer.

Funksjon

Din leveren er en annen kilde til LDL, som det gjør, og skiller ut stoffet . Leveren inneholder LDL reseptorer som kan benyttes til innsamling og fjerning av overflødig nivå fra blodet. Jo flere reseptorer du har, jo lavere LDL renten vil bli. Små, tette LDL sies å være den farligste typen kolesterol som det øker risikoen for koronar hjertesykdom med opp til seks ganger. LDL blir små og tette at mange av de samme årsakene som forårsaker høyt kolesterol nivåer. Genetikk har også blitt funnet å spille en rolle når foreldrene går på tilstanden til deres avkom.


Previous:hvordan å unngå oppblåst mage Next:å spise for et sunt hjerte

Relaterte artikler


 • hvordan å følge den hellige hjertet kosthold
 • hvordan man kan forebygge hjerteinfarkt og hjerneslag
 • Fordelene med å spise epler
 • de beste måtene å miste vekt raskt for tenåringsjenter
 • hvordan du velger sunt hjerte grønnsaker
 • hvordan å unngå oppblåst mage
 • å spise sunt for hjertet
 • hvordan å øke fullkorn inntak for hjertesykdommer
 • hvordan å øke kli å bekjempe hjertesykdommer
 • å spise mer fisk for et sunt hjerte
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com