kosthold for å øke HDL-nivåer

Skrevet av: Anne Brit Lystrup oppdatert: 2011-08-19
Når det gjelder kolesterol, to typer-high-density lipoprotein, eller HDL, og lav-tetthet lipoprotein, eller LDL-ikke er skapt like. Mens LDL kolesterol bidrar til plakk i blodårene og dermed hjertesykdom, HDL kolesterol-også kjent som "gode kolesterolet -. Faktisk bidrar til å rense opp LDL kolesterol i blodet, og bærer det tilbake til leveren Som mennesker får sin kolesterol kilder fra mat, er det visse mat valgene du kan ta for å øke HDL nivå.

Optimal Nivåer

En blodprøve kan måle din første HDL kolesterol nivåer. . Mens HDL kolesterol nivå på 60 mg /dL eller høyere regnes optimale, nivåer mellom 40 og 60 mg /dL blir ansett som normalt. Noe lavere enn 40 mg /dL setter din helse i alvorlig fare.

Foods å velge

Omega-3 fettsyrer, som finnes i linfrø, fisk og nøtter som valnøtter, paranøtter og sesamfrø har vist seg å øke HDL-kolesterolnivået og samtidig senke LDL nivået, ifølge artikkel skrevet av en registrert kostholdsekspert på healthcentral. com.

drikker ett eller to glass alkohol per dag har også vist seg å øke HDL nivå. Men fordelene med alkohol er ikke store nok for dem som ikke drikker alkohol for tiden for å begynne å drikke, ifølge informasjon fra Mayo Clinic.

Incorporating sunt fett, som oliven, peanøtter og raps oljer har vist seg å øke HDL-nivåer, så vel som HDL er anti-inflammatorisk egenskaper. Bruk av disse oljene til å lage mat med er bedre valg enn smør eller margarin når det kommer til HDL nivå.

Foods Unngå

Mens mat høy i mettet og trans fett kan øke HDL-kolesterol, de også kan øke LDL kolesterol, som er et langt mindre uønskede effekt. Derfor er det lurt å unngå mye fett kjøtt, som okse, lam og svinekjøtt, samt smør, fløte og melk, som alle er høy i mettet fett.

Trans fett, for eksempel de som inneholder delvis hydrogenert olje og i pakket mat, har vist seg ikke bare til å øke LDL kolesterol nivåer, men også for å senke HDL nivå. Mens transfett har vært forbudt i noen områder, for eksempel New York City og California, bør du lese nøye ernæring etiketter for å sikre at de ikke inneholder transfett.


Previous:nothing Next:risikoer og komplikasjoner fra en gastrisk bypass

Relaterte artikler


 • hvordan å utvikle hjerte-sunne vaner
 • kroppsfett redusering
 • de beste måtene å miste vekt raskt for tenåringsjenter
 • oppskrifter til lavere cholestrol
 • å spise for et sunt hjerte
 • hvordan å øke omega-3 inntak for hjertesykdommer
 • kan du miste vekt ved å kutte kalorier?
 • Hva er de helsemessige fordelene av lin frø?
 • å spise sunt for hjertet
 • hvordan finne merking av matvarer for hjertesykdom
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com