kosthold for skrumplever

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2011-08-10
Levercirrhose oppstår når arrvev på en skadet lever hindrer blodet i å strømme gjennom leveren og reduserer dens evne til å fungere. Når leveren ikke fungerer som den skal, er de næringsstoffene i maten ikke absorberes skikkelig og kroppen blir underernærte. Mens skrumplever svarer godt til en enkel, godt balansert kosthold, er det noen spesielle hensyn du bør ta hensyn

Du trenger:. .
Gyldig resept

Sodium

Pasienter med levercirrhose er i fare for å utvikle en tilstand som kalles ascites, en opphopning av væske i buken. Fordi mange matvarer inneholder salt, må pasienten lære å lese mat etiketter nøye og eliminere de høyt-natrium matvarer fra kostholdet sitt. Den beste måten å eliminere kosttilskudd natrium er å redusere inntaket av tilberedt mat og hold deg frisk, hele matvarer.

Se etter lav-natrium matvarer i butikken og bruke urter til å legge smak til måltider du lage mat hjemme. Ikke legg til salt når matlaging.

Protein og Fett

Personer med cirrhose ofte opplever kvalme og oppkast. Deres kosthold bør stress lettfordøyelig kilder til protein og ekstra kalorier for å motvirke effektene av disse symptomene. Cirrhose pasienter lider også et tap av matlyst, så prøv å spise mindre måltider oftere hele dagen.

Protein er også viktig for utbedring av leveren og gjenopprette dens funksjoner. En skrumplever pasienten er mindre i stand til å behandle overflødig protein og leger anbefaler protein fra planteriket som den beste typen til å bli absorbert av kroppen. Videre bør fettstoffer være begrenset, som en skadet leveren kan ikke fordøye dem. Du bør ikke fjerne fettet fullstendig fra kostholdet, en liten mengde sunt fett --- slik som fra olivenolje --- er nødvendig, men optisk for lav-fett matvarer er en viktig del av et skrumplever kosthold. Hold deg unna fet mat og velge hvitt kjøtt over rødt når det er mulig.

Alkohol Bruk

Når det er en diagnose av skrumplever, må drikke alkohol innskrenkes helt. Leveren vil aldri være i stand til å gjenopprette seg selv til sin tidligere tilstand, men stoppe all bruk av alkohol vil hindre ytterligere skade. Skrumplever er en progressiv sykdom som ikke har noen kur, og behandling og håndtering av sykdommen symptomer er vanligvis det eneste kurs av handlingen.

Alkohol er ofte årsaken til leverskader og inntil årsaken til skaden er stoppet, vil cirrhose fortsette å bli verre. Funksjonen til leveren er å fjerne giftstoffer fra kroppen og behandle den maten vi spiser. Leveren er skadet ved å blokkere prosessen med metabolizing fett, proteiner og karbohydrater.

Alkohol påvirker alle som drikker annerledes. Noen pasienter utvikler skrumplever etter bare konsumere et par drinker om dagen i år, mens andre er mye tyngre drinkers. Hos kvinner, er mengden alkohol som kreves for å skade leveren mye lavere enn hos menn.


Previous:cellulite kur av trening Next:hva du skal spise og hva du ikke skal spise på grapefrukt kosthold

Relaterte artikler


 • hvordan du velger sunt hjerte varmt korn
 • hvordan å øke omega-3 inntak for hjertesykdommer
 • micronutrition for vekttap kirurgi pasient
 • å spise mer fisk for et sunt hjerte
 • sunt vekttap hjelp
 • hvordan å unngå oppblåst mage
 • hvordan å øke hjerte helse med Middelhavsdietten
 • hvordan finne merking av matvarer for hjertesykdom
 • kroppsfett redusering
 • hvordan gjøre hjerte-sunt kjøtt valg
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com