lavt protein lav-fett og lavt kolesterol dietter

Skrevet av: Line Eeg oppdatert: 2011-08-20
En diett av overskytende har mange helsemessige konsekvenser. For mye protein kan forårsake nyre-skader og øke risikoen for nyrestein og osteoporose, ifølge Mayoclinic. com. Hvis du allerede har nyre-eller leversykdom, er behovet for å redusere inntak av protein enda mer avgjørende. Hva med en høy-fett, høyt kolesterol diett? The American Heart Association har en klar advarsel --- slike dietter kan øke kolesterolnivået ditt, og øke risikoen for hjertesykdom og slag. Det sunne alternativet? Adopter en lav-protein, lite fett og lav-kolesterol diett. Det er enklere enn du tror

Lav-Protein Diet

En lav-protein diett fokuserer på å redusere protein inntaket. . The American Heart Association anbefaler å spise ikke mer enn 6 gram kokt magert kjøtt, fjærfe, fisk og sjømat en dag. Rødt kjøtt og bearbeidet kjøtt kommer med mettet fett som kan øke risikoen for tykktarmskreft. Det reiser også kolesterolet, så gjør det en og annen godbit.

Redusere protein i kosten er viktig. Velge sunn protein uten mye mettet fett er nøkkelen til et sunnere kosthold. Vegetabilske proteinkilder som bønner, soya, nøtter og hele korn er gode substitutter fordi de inneholder kolesterolsenkende fiber, vitaminer og mineraler. Hvis du ikke kan gjøre uten kjøtt, opt for fisk, fjærkre og magre stykker storfekjøtt

Et annet triks er å strekke protein del -. Kutte kjøttet i tynne skiver og inkludere skivene i stir- yngel, supper, gryteretter, og smørbrød. På den måten er du fornøyd med mindre protein fordi andre ingredienser utgjør hoveddelen av måltidet.

Low-Fat Diet

Ikke alt fett er dårlig. Et fettfattig kosthold bør fokusere på å skjære ned mettet fett og transfett. Mettet fett finnes i de fleste kjøttprodukter, innmat, full-krem meieriprodukter (som melk, ost, yoghurt, iskrem), og noen planteoljer som kokos og palmeolje. Trans fett finnes i de fleste bearbeidet og kommersielt tilberedt mat, snacks og rask mat.

Kutte ned på fett kjøtt inntaket, og velg magre kjøttstykker. Kjøp lav-fett eller ikke-fete meieriprodukter og hoppe mat med usunn oljer. Redusere butikk-kjøpte cookies, snacks og chips. I stedet velge mat uten transfett (den verste form for kolesterol booster). Snack på fersk frukt, hjerte-sunn nøtter, og hjemmelaget bakverk.

Når det er mulig, tilberede din egen mat. Dette vil hjelpe deg å kontrollere hva som går inn i maten. Substitute mettet fett krydder og dressinger med din egen uten-fett naturlige krydder som sitronsaft, cayenne pepper, urter, eddik og krydder. Din metode for matlaging kan gjøre eller bryte den, også. Det er best å grill, damp, broil, pochere, eller bake maten. Disse metodene medfører mindre fett enn frityrstekes. Og hvis du må bruke olje, velge umettet planteoljer som oliven, raps, tistelolje eller sunn blanding av margarin laget med stanols og steroler.

Low-Kolesterol Diet

Det er mange lavt kolesterol matvarer der ute. Frukt og grønnsaker gir lavt kolesterol, færre kalorier og mye fytokjemikalier og fiber. De gjør gode erstatninger for høyt kolesterol matvarer. The fiber renser også arteriene av dårlig kolesterol.

En annen gruppe gjør stellar lavt kolesterol mat --- løselig fiber. Vurder havrekli, psyllium husk, bygg, quinoa, bønner, sitrusfrukter og pære å bidra til å redusere dårlig kolesterol. Den løselig fiber finnes i disse matvarene binder seg til det dårlige kolesterolet som er senere fjernet fra kroppen.


Previous:nothing Next:hva er formelen for beregning av vekttap?

Relaterte artikler


 • Hva bestemmer hvor mange kalorier du trenger en dag?
 • hvordan å øke fullkorn inntak for hjertesykdommer
 • kosthold for å øke HDL-nivåer
 • fiskeolje fordeler og ulemper
 • hvordan å øke bevisstheten om kvinners hjertesykdom
 • å spise for et sunt hjerte
 • type 2 diabetes diett plan
 • hvordan du legger laksen til et hjerte sunt kosthold
 • Hvordan redusere salt for hjertesykdommer
 • kosthold retningslinjer for hypoglykemi
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com