matvarer som bidrar til å øke vekten

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2011-08-21
Mens det er mange måter å øke vekten, er det viktig å fokusere på sunne metoder for å sikre at kroppen får tilstrekkelig ernæring. Nøkkelen er å spise større porsjoner av sunn mat mens du fokuserer på mat med høyt kalori-innhold. Består av et vekttrening program kan øke appetitten og sørge for at du legger vekt som muskel enn fett

Forberedelse

før. starter en diett for å få vekt, bør du vite hvor mange kalorier du trenger å konsumere hver dag. Caloric behov er forskjellig fra person til person, avhengig av vekt, høyde, alder, kjønn og mengden fysisk aktivitet. Ifølge NASA Occupational Health Program, vil de fleste mennesker trenger å ta inn 500 kalorier per dag utover deres normale kaloriinntak for å få et gjennomsnitt på ett pund per uke. Når du har en kalori mål å skyte på, er det en god idé å telle kalorier hver dag for å sikre at du oppfyller dine daglige mål og ikke over-eller under-spising.

Karbohydrater

Karbohydrater er viktig fordi de er den viktigste kilden til energi for kroppen. Mange mennesker som forsøker å få vekten gjøre dette ved å øke sitt forbruk av enkle karbohydrater i form av høy-sukker brus og energi barer. Mens du vil sannsynligvis få vekten ved å drikke store mengder av disse enkle karbohydrater, kan du også oppleve en rekke bivirkninger som hevet triglyserider, redusert energinivå og en økning i kroppsfett. En sunnere måte å øke karbohydrat inntaket er å fokusere på komplekse karbohydrater som pasta, ris, bønner og hele korn brød og frokostblanding. Det er også viktig å spise et utvalg av frukt og grønnsaker daglig.

Protein

Protein er en viktig ingrediens for å bygge muskler, og er avgjørende for å få sunn vekt. Ifølge Northwestern University, den ideelle daglige inntaket av protein for å bygge muskler er 0,7 til 0,9 gram per kilo kroppsvekt. Gode proteinkilder er magert kjøtt, fisk, egg og meieriprodukter. Yoghurt og cottage cheese er høy-protein matvarer som er fornuftig mellom-måltid snacks. Drikker et glass lettmelk, enten med eller mellom måltidene, er en annen enkel måte å støte opp ditt daglige protein inntak.

Fat

I følge Clemson University, ett gram fett inneholder omtrent to ganger kalorier i ett gram karbohydrat eller protein. Som et resultat, som omfatter sunt fett i et måltid er en fin måte å øke kalori innholdet i det måltidet uten betydelig økende mat volum. En spiseskje olivenolje inneholder 120 kalorier og inneholder 10 g av hjerte-sunt enumettet fett. Nøtter, frø, peanøttsmør og avokado er andre matvarer som har et høyt kalori tetthet og er lastet med sunt fett.

Vekt Opplæring

Et vekt treningsprogram er avgjørende når du prøver å få sunn vekt. Å ha tilgang til et treningsstudio med en rekke frie vekter vil gjøre trene mye enklere. Et sett med justerbare manualer som du kan bruke hjemme er et akseptabelt alternativ hvis en gym er ikke tilgjengelig for deg. Vekt trening bør gjøres tre til fire ganger per uke, med tre sett med seks til åtte repetisjoner for hver muskelgruppe. Når du lett kan nå åtte repetisjoner av en spesiell bevegelse, må vekten økes for å utfordre musklene dine.


Previous:nothing Next:hvordan sonen kosthold

Relaterte artikler


 • hva du skal spise og hva du ikke skal spise på grapefrukt kosthold
 • hvordan å følge den hellige hjertet kosthold
 • å spise sunt for hjertet
 • risikoer og komplikasjoner fra en gastrisk bypass
 • høye protein dietter og vektøkning
 • cellulite kur av trening
 • hvordan bruke tomatsaus for hjertesykdommer
 • å spise mer fisk for et sunt hjerte
 • kosthold retningslinjer for hypoglykemi
 • Hvordan redusere salt for hjertesykdommer
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com