micronutrition for vekttap kirurgi pasient

Skrevet av: Mona Storm Nilsen oppdatert: 2011-08-12
For mange betyr vekt-tap kirurgi forskjellen mellom liv og død. Personer med alvorlige helseproblemer eller som ikke har lykkes med ulike innfall dietter slår ofte til vekttap kirurgi som en siste utvei. Vekt-tap kirurgi er ikke en rask løsning. Det krever en levetid på dedikasjon til en ny, sunn livsstil og kosthold regime

Du trenger:. .
Gyldig resept

Vann

En av de vanligste problemene nye vekttap kirurgi pasienter møter er dehydrering. Det er viktigere enn noen gang før for å sikre at du drikke riktig mengde vann etter vekt-tap kirurgi. Legen din vil fortelle deg hvor mye du bør drikke daglig, men du bør ha vann tilgjengelig til enhver tid, og fortsette å ta små slurker gjennom hele dagen. På grunn av redusert størrelsen på magen din, vil du ikke være i stand til raskt å svelge et glass vann hvis du blir dehydrert eller tørst. Så opptre ansvarlig og ta vare på deg selv fra starten.

Protein

Før og etter operasjonen, arbeidet med en ernæringsfysiolog for å finne ut nøyaktig hvor mye protein du bør spise hver dag. På grunn av redusert størrelsen på magen din, vil du ha en vanskelig tid å spise nok mat til å få den mengden protein du trenger daglig. For å gjøre opp for dette, legge til et protein shake til kosthold. Pass på at du begynner prøvetaking ulike protein shake merker før operasjonen for å finne en du liker. Ikke kast bort tid eller penger smake forskjellige rister mens du prøver å gjenopprette fra inngrepet. Når du begynner å spise en vanlig diett, sørg for at du alltid spiser mat med det høyeste proteininnholdet første.

Vitaminer

Etter at vekttap kirurgi, må du ta et daglig multivitamintilskudd å sikre at du ikke blir mangelfullt i noen vitamin eller mineral. På grunn av operasjonen, vil du ha en hard tid å fordøye alt i en pille form, så se etter en chewable multivitamin eller flytende multivitamin. Har den på hånden umiddelbart etter operasjonen. Hvis du ikke kan finne en chewable eller flytende multivitamin, prøve å knuse ditt vitaminer vil en pille knuser.

Selv om et multivitamin supplement er viktigst, kan legen anbefale at du tar ekstra vitamin tilskudd i tillegg. Kvinner, for eksempel, kan trenge en ekstra kalsiumtilskudd. Ikke se bort fra råd av legen din når det gjelder vitamin og næringsstoffer du trenger for å innlemme i din etter operasjonen kosthold.

Bland Foods

Etter operasjonen, vil du merke at du blir full raskere og smak har endret seg. Foods du en gang elsket kanskje ikke smaker så godt, og magen kan ikke lenger være i stand til å håndtere eller lett fordøye den type mat du en gang likte.

For å finne ut hvilke matvarer som fungerer best for deg, det er viktig å innarbeide en ny mat på et tidspunkt i kostholdet ditt. Disse matvarer bør være relativt tørt først. Når du har fastslått at en person mat kilde ikke vil rokke magen, kan du gå videre til å prøve en annen. Det samme gjelder for krydder og tilbehør.

Sukker

Hvis du har gjennomgått vekt-tap kirurgi, unngå mat med høyt sukker innhold for resten av livet. Kroppen din vil ikke lenger tolerere matvarer som er svært høy i fett eller sukker. Hvis du spiser mat med høyt sukker du kan oppleve det som kalles "dumping syndrom"-der maten du har spist reise gjennom tynntarmen for fort.

Dumping syndrom kan gjøre deg svært syk. Symptomer inkluderer diaré, kvalme, oppkast, svette og svakhet. Symptomene ligner de når du er første komme ned med influensa, men forekommer de ganske raskt etter å ha spist høy-kalori mat lastet med sukker. Mest vekt-tap kirurgi pasienter synes det er lett å unngå høy-kalori mat etter å ha opplevd dumping syndrom for første gang. Risikoen er ikke verdt det ubehagelig utfall.


Previous:LDL-senkende kosthold Next:de beste måtene å miste vekt raskt for tenåringsjenter

Relaterte artikler


 • hvordan du kan redusere saltinntaket for et hjerte sunt kosthold
 • hvordan å erstatte hele korn for et hjerte sunt kosthold
 • hvordan bruke tomatsaus for hjertesykdommer
 • kroppsfett redusering
 • hvordan å øke fullkorn inntak for hjertesykdommer
 • hvordan du får et sunnere hjerte med et glass rødvin daglig
 • hvordan å øke omega-3 inntak for hjertesykdommer
 • hva du skal spise og hva du ikke skal spise på grapefrukt kosthold
 • hvordan å utvikle hjerte-sunne vaner
 • hvordan å lage mat med hvitløk for å hindre hjertesykdom
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com