muskel bygging kosthold tips

Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2011-08-22
Hvis du er styrketrening i treningsstudio fire til seks dager i uken, og ikke ser på muskelvekst resultatene du ønsker, endre kostholdet slik at kroppen har drivstoffet den trenger for å trene hardere og reparere skader gjort. Husk at musklene vokser på et mikroskopisk nivå, så du vil ikke se umiddelbare resultater. Du vil begynne å føle deg sterkere raskere enn du vil se din musklene bule, men veksten vil komme hvis du er vedvarende

. Protein

Gjør protein sentralt til kosthold. Hvis du noen gang har åpnet en fitness magasin, vet du protein er viktig for aktive kropper. Kroppene våre bruker protein til å bygge, reparere, vokse og vedlikeholde hud, hår, negler, organer, celler og muskler, så får nok er viktig.

Ifølge ag. arizona. edu, alvorlige styrke trenere må forbruke 0,68 g til 0,81 g protein per kilo kroppsvekt. Anbefalinger kan komme så høyt som 2g per kilo kroppsvekt, og kommer til det nøyaktige beløpet som fungerer best for deg kan ta litt prøving og feiling.

Start med den laveste innstillingen og øke langsomt inntil du føler at du får sterkere og musklene begynner å vokse. Hvis du bruker mer enn kroppen din kan bruke, risikerer du å legge pounds av fett enn muskler. Som www. bodybuilding. com sier, har hvert gram protein 4 kalorier-og de kan legge opp raskt. Fra og med den nedre anbefalte beløpet for din kroppsvekt vil du spare penger på kosttilskudd og tid på tredemølle prøver å jobbe av ekstra fett.

Karbohydrater

Gjør god bruk av karbohydrater, som brukes som brensel i kroppen. De kan gi deg den energien du trenger for å presse ut et ekstra sett med biceps krøller eller sist en annen 10 minutter på elliptiske. Komplekse karbohydrater som helkorn i frokostblanding, brød, pasta, ris og andre matvarer fordøye sakte i kroppen din slik at du har en varig kilde til energi.

Karbohydrater har også 4 kalorier per gram, og har de en tendens til å være rikere enn protein i mange matvarer. Så lenge du unngår enkle karbohydrater som sukker og bearbeidet mel og holde deler til en moderat størrelse, trenger du ikke å kjøre selv gal telle karbohydrater.

Fiber er en annen viktig carb. Den finnes i masse grønnsaker-brokkoli og selleri, og frukt som epler. Frukt og grønnsaker har også antioksidanter og vitaminer og mineraler som er bra for deg, uansett om du prøver å bygge muskler.

Planlegg

Prøv å balansere hvert måltid med mye protein, karbohydrater fra hele korn, og karbohydrater fra frukt og grønnsaker. For lunsj kan du ha protein-pakket hvitt kjøtt kylling isbiter eller strimlet og lagt i en hel korn pita lomme med fettfattig ost, en annen god kilde til protein. Legg litt salat, agurk eller spinat og du har et balansert måltid som hjelper kroppen reparere og bygge muskler.

Hva du spiser er viktig, men også når du spiser og hvor mye du spiser. Tretti minutter før treningen, spiser en porsjon av komplekse karbohydrater, for eksempel en kopp instant havregryn. Par dette med en protein shake laget fra lav-sukker, lite fett protein pulver. Dette vil gi kroppen tilgang til drivstoff som du jobber ut slik at den ikke må begynne å bryte ned musklene for å få gjennom en treningsøkt. Innen 30 minutter etter treningen, har en annen protein shake. Dette gir kroppen tilgang til protein det er behov for å reparere musklene du skadet under treningen. Plus, setter det en stopper for den ekstreme sult du føler deg 30 til 60 minutter etter treningen.

Spis små til moderate porsjoner av mat, og spiser fem på seks små måltider per dag. Vær sikker på hver er balansert med mye protein og komplekse karbohydrater. På dager da du treffer vekter hardere eller ta cardio, kan du spise et par ekstra karbohydrater for mer energi. Hvis du trener fire til seks dager i uken vil du forbrenne mye kalorier, så på den tunge dagene du er trygg å spise litt mer.


Previous:nothing Next:porsjonskontroll og fedme forebyggende for barn

Relaterte artikler


 • de beste måtene å miste vekt raskt for tenåringsjenter
 • den beste tiden for å ta whey protein pulver
 • hvordan å lage mat med hvitløk for å hindre hjertesykdom
 • hvordan gjøre hjerte-sunt kjøtt valg
 • Hva bestemmer hvor mange kalorier du trenger en dag?
 • type 2 diabetes diett plan
 • hvordan bruke tomatsaus for hjertesykdommer
 • sunt kosthold og mosjon planer
 • hvordan sonen kosthold
 • sunt vekttap hjelp
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com