nyttig dietter for kolesterol

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2011-08-24
Når kroppen har for mye kolesterol, legger denne plakk-lignende stoff til indre veggene i blodårene, som er hjertet blod å pumpe fartøy. Dette fører til blodstrømmen blokkering og organskade. Lav kolesterol dietter er derfor av enorm betydning. Mens det kan være mange varianter, de alle har som mål å redusere fett i kosten og holder blodårene sunne å unngå helserisiko som hjerteinfarkt

Breakfast

Frokost på en diett for å senke kolesterolet kan omfatte 3 /4 kopp av korn, 1 /2 kopp av grapefrukt, en halv banan, en eggehvite, et par skiver av grovbrød med margarin, en spiseskje med syltetøy og en kopp med lite fett eller 1 prosent melk med te eller kaffe. Andre frokost planer for en kolesterol reduksjon kosthold kunne inkludere en kopp vanlig havregryn med skummet melk, 1 /2 kopp blåbær, og 1 /2 kopp drue juice, eller en kopp Cheerios med skummet melk, en halv grapefrukt og hel hvete toast med en teskje av margarin. Du kan erstatte noen av disse ideene frokost med en eggehvite omelett kokt med løk, paprika og selleri, en kopp med skummet melk og hele hvete toast med margarin.

Lunsj

For et lavt kolesterol lunsj kan du ha en kopp vegetabilsk biff suppe, en 2-oz. lean hamburger med 1 oz. av lav-fett ost i en bolle med tomater og salat og 1 ts. hver av olivenolje og eddik, og 1 /2 kopp frisk frukt. Andre kombinasjoner kan være 1 /2 kopp tunfisk med 1 ss. fettfattig majones og grønnsaker, mørk grønn salat, 1 /2 kopp bønne salat og et eple, eller et par kopper bønnesuppe og en kopp hver av druer og eddik-tomater kledd. Du kan bytte ut disse med en hel hvete sandwich med et par gram kalkun kjøtt, en halv avokado og salat, en kopp minestronesuppe suppe og en appelsin. Vask helst kombinasjon ned med en kopp skummet melk.

Middag

For å redusere kolesterolet, kan middagen bestå av 1 /2 kopp tomatjuice med 3 oz. broiled kyllingbryst, to brokkoli kroner, en middag roll med en teskje av margarin, og 1 /2 kopp hver av brun ris, gulrøtter eller rosiner, og frossen frukt yoghurt. En annen middag måltid plan kan omfatte 3 oz. grillet laks, en potet bakt med 1 ts. fettfattig margarin og ikke-fett rømme, en kopp kokt brokkoli og ett eple bakt med brunt sukker, kanel og rosiner. Andre kombinasjoner for middag kan omfatte 2 oz. av stekt kylling med grønnsaker, en kopp kokte asparges, en bakt potet og en banan eller 3 oz. of oppstuss stekt tofu og 1 /2 kopp hver av frisk frukt og brun ris. Vask helst kombinasjon ned med en kopp skummet melk.

Generelle tiltak

Prøv å unngå alkohol, røyking, natrium-rik mat som behandlet kjøtt og sukker. Har mye fisk for det gode kolesterolet i omega tre fettsyrer i fiskeoljer. Har flere av komplekse karbohydrater som pasta i dine måltider og prøver å trene regelmessig.


Previous:nothing Next:matvarer som er svært høy i jern

Relaterte artikler


 • Hva bestemmer hvor mange kalorier du trenger en dag?
 • Slik finner phentermine
 • kosthold for å øke HDL-nivåer
 • å spise for et sunt hjerte
 • spesielle dietter for en mage reduksjon
 • hva er formelen for beregning av vekttap?
 • enkel diabetiker matlaging
 • kroppsfett redusering
 • om grønn te vekttap
 • hvordan finne merking av matvarer for hjertesykdom
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com