sunt vekttap hjelp

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2011-08-17
For mange mennesker, å miste vekt er en endeløs kamp. Krasje eller kjepphest dietter fungerer sjelden, og noen av dem kan til og med sette din helse. Nøkkelen til vellykket vekttap er å kombinere sunt kosthold med porsjon kontroll. Fokus på tipsene nedenfor for å lage en diett plan som fungerer for deg

Spis rikelig med fiber

Fiber er en viktig faktor i vekttap av flere grunner. High-fiber matvarer holder deg mett lengre tid enn mat med lite eller ingen fiber. Fiber er også viktig for fordøyelsen helse. Folk som ikke spiser nok fiber er i fare for forstoppelse og andre fordøyelsesproblemer, som ofte resulterer i vektøkning.

Ifølge Mayo Clinic, bør voksne menn under 50 bruker 38 gram fiber per dag. Voksen kvinner under 50 bør spise 25 gram fiber per dag. Menn og kvinner over 50 bør forbruker 30 og 21 gram fiber per dag, henholdsvis. Hel-korn brød, grønnsaker, bønner og frukt er alle gode kilder til fiber.

Porsjons

Følelser er en viktig medvirkende faktor til overspising. Når folk er stressa, har de en tendens til å søke trøst i mat, noe som fører til vektøkning. Neste gang du er opprørt, kan du prøve å ringe en venn, hører på musikk, ta en tur, eller holde et kjæledyr, før nå for iskrem kartongen. Alle tre av disse aktivitetene kan redusere stress uten kalorier.

I tillegg til trøstespising, kan størrelsen på tallerkenen din også få deg til å forbruke mer kalorier. Ifølge en studie utført ved Cornell University, og publisert i "The Oppmerksomme Eater," deltakere som fikk større boller serveres seg 31% mer is enn deltakerne som øses inn i mindre skåler. Hvis du vanligvis spiser i store plater, prøve å erstatte dem med mindre. Du kan også kjøpe en del-kontroll plate, som har enkelte seksjoner trukket for kjøtt, grønnsaker og helkorn.

Drikke mye vann

Siden kroppen vår kan feil tørste for sult, bor hydrert er en viktig faktor i å miste vekt. Ifølge en studie publisert i Fedme: A Research Journal, forbedrer drikkevann vekttap. Deltakere som økte mengden av vannet de drakk daglig, mistet mer vekt og kroppsfett over tid enn deltakerne som ikke gjorde. Prøv å drikke åtte glass vann per dag for maksimal effekt.


Previous:fransk frites næringsverdi Next:den beste dietten mat for raskt vekttap

Relaterte artikler


 • de beste måtene å miste vekt raskt for tenåringsjenter
 • kosthold for skrumplever
 • hvordan du kan redusere sjansene for hjerteinfarkt
 • kilder av LDL kolesterol
 • hvordan å øke hjerte helse med Middelhavsdietten
 • hvordan du kan redusere saltinntaket for et hjerte sunt kosthold
 • høye protein dietter og vektøkning
 • hvordan du velger sunt hjerte grønnsaker
 • Hva er de helsemessige fordelene av lin frø?
 • micronutrition for vekttap kirurgi pasient
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com