type 2 diabetes diett plan

Skrevet av: Øyvind Werrum oppdatert: 2011-08-13
Diabetes er en stoffskiftesykdom, som betyr at tilstanden effektene hvordan en person er i stand til å bryte ned maten han spiser. Mens en diabetiker diett ligner på en diett anbefalt for folk flest mål å oppnå en sunn livsstil, kosthold også bør fokusere på å opprettholde blodsukkernivået

Grunnleggende prinsipper

En person med type 2 diabetes har problemer med å produsere nok insulin til å konvertere glukose finnes i karbohydrater til energi. Karbohydrater er en kroppens kilde til energi, men de med diabetes må ende på dem i regulert beløp for å kunne bryte dem ned. Av denne grunn bør en diabetiker diett fokus på kontroll av porsjonsstørrelser og eliminere overspising. Den anbefalte kalori teller er vanligvis 1500 til 1800 kalorier, men en lege bør vurdere beste kalori teller basert på din alder, vekt og aktivitetsnivå.

Du bør sikte på karbohydrater å gjøre opp 45 til 65 prosent av daglige kalorier, til protein gir 15 til 20 prosent av daglige kalorier og fett å gir 20 til 35 prosent av daglige kalorier.

En Exchange Plan

The Mayo Clinic anbefaler følgende utveksling system diett plan for å regulere mengden av karbohydrater, fett og protein. Utvekslingen Systemet gruppene mat inn i kategorier, som er oversatt til porsjonsstørrelser. For eksempel tilsvarer et lite eple 15 gram karbohydrater mens 1 /3 av en kopp kokt pasta har samme mengde karbohydrater. Begge disse er referert til som "utveksling", som betyr at de har 15 gram karbohydrater i dem. En person på en 1600 calorie diett bør satse på om lag 13 karbohydrater børser per dag, noe som tilsvarer 800 kalorier om dagen fra karbohydrater, ifølge endocrineweb. com.

Sunn kilder til karbohydrater er frukt, grønnsaker, hele korn, bønner, linser, og erter, og magre meieriprodukter. Spre disse karbohydrater over span av dagen (som frokost, tre utvekslinger, en matbit, 2 utveksling, lunsj, 3 utvekslinger, en matbit, 2 utveksling, og middag, tre utvekslinger).

Legg i Fiber

Kostfiber hjelper kroppen å bruke karbohydrater for å hjelpe på fordøyelsen. Matvarer som inneholder fiber er grønnsaker, frukt, belgfrukter, hel-hvetemel, hvetekli eller brød, eller nøtter, i henhold til Mayo Clinic. Din totale fiber inntaket bør være 25 til 30 gram fiber per dag.

Reduser mettet fett

Forekomsten av diabetes kan øke en persons risiko for hjertesykdom og slag ved herding arteriene. Av denne grunn er det viktig for diabetikere å svært regulere mengden mettet fett i kostholdet til ikke mer enn 7 prosent. Trans fett, som finnes i mange pre-pakket mat, bør fjernes helt. Smør, margarin, og kortere bør unngås mens sunt fett, som olivenolje eller rapsolje bør inkluderes. Diabetikere bør også se etter muligheter til å bytte usunt mettet fett, som smør på en bagel for sunnere valg, som sukker-gratis frukt spredning.

Sunn Protein Kilder

De med type 2 diabetes bør sikte på å fjerne kjøtt høy i mettet fett, som for eksempel innmat. Erstatte disse med hjerte-sunn fisk, som torsk, tunfisk eller kveite, mager kutt av kylling, kalkun, og egg substitutter.


Previous:den beste tiden for å ta whey protein pulver Next:LDL-senkende kosthold

Relaterte artikler


 • hvordan å erstatte hele korn for et hjerte sunt kosthold
 • hvordan å lage mat med hvitløk for å hindre hjertesykdom
 • diabetiker måltid ideer
 • hvordan presentere sunn mat til barn
 • den beste dietten mat for raskt vekttap
 • å spise mer fisk for et sunt hjerte
 • fiskeolje fordeler og ulemper
 • kroppsfett redusering
 • Hva bestemmer hvor mange kalorier du trenger en dag?
 • hvordan du kan redusere sjansene for hjerteinfarkt
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com