vektkontroll kirurgi

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2011-08-28
Vekttap kirurgi er en spennende mulighet for personer som ønsker å miste en stor mengde vekt. Hvem ville ikke ønsker å våkne opp å finne alle de ekstra pounds har forsvunnet? Men det er mye å vurdere før du gjør beslutningen om å gjennomgå en av de fire hovedtypene av prosedyrer

Vertikal Banded Gastroplasty (VBG)

I vertikal banded gastroplasty (VBG) kirurgi, et hull er skåret inn i magen og et band er brukt til å danne et rør der mat går fra øvre del av magen til den nedre. De to delene av magesekken er atskilt med en linje for stifter. Denne prosedyren krymper magen til om lag 10 prosent av normal størrelse, slik at det vil holde om en teskje av fast føde. Pasienter som har VBG kirurgi tar i mindre mat fordi magen er så mye mindre. Hvis de spiser for mye, vil de begynne oppkast.

Lap Band Surgery

Lap band kirurgi er lik VBG kirurgi. Men i fanget bandet kirurgi (en nyere prosedyre), er magen ikke stiftes heller er et hull skåret inn i magen. Et band er satt inn rundt magen, igjen skiller det i to deler. Bandet kan justeres, skape en større eller mindre åpning som pasientens behov endres.

Roux-en-Y Gastric Bypass

I Roux-en-Y gastrisk bypass kirurgi, kirurgen også skaper en pose i magen. Men i motsetning VBG kirurgi, i Roux-en-Y, en del av tynntarmen er også forbigått, er så færre kalorier og næringsstoffer absorbert. For å få nødvendig næring, Roux-en-Y pasientene ofte behov for å ta vitaminer og andre kosttilskudd.

duodenal Switch

duodenal switch (også kjent som vertikale gastrectomy med duodenal bryter eller bilopancreatic avledning med duodenal bryter) er den mest kompliserte formen for vekttap kirurgi. I denne operasjonen, er en stor del av magesekken fjernet og tynntarmen er omarrangert slik at strømmen av mat er skilt fra flyt av galle og bukspyttkjertel saft fra den øvre delen av fordøyelseskanalen. Dette hindrer opptak av kalorier og næringsstoffer. Siden denne fremgangsmåten er mer komplisert, er det reservert hovedsakelig for pasienter som trenger å gå ned ekstreme mengder vekt.

Kostnader

Avhengig av operasjonen valgte, kan kostnadene variere fra $ 17,000 til $ 35,000, for å dekke sykehus og lege avgifter, X-stråler, testing og andre elementer. Forsikringen kan dekke noen av disse kostnadene hvis en lege dokumenterer at det er et medisinsk behov for prosedyren. I tillegg kan mer kirurgi være nødvendig (dvs. fettsuging eller brystforstørrelse) for å omforme kroppen, og dermed legge til kostnaden.

Hensyn

Mens vekttap kirurgi er effektivt, må pasientene være forpliktet til å endre livsstilen sin å miste vekt og holde den av. Kosthold og mosjon planer må strengt følges.

Fedmeopperasjoner er en alvorlig medisinsk prosedyre, og all kirurgi bærer noen risiko i form av blødninger, infeksjoner og smerter. Recovery tid må også vurderes. Finn ut kirurgens og sykehusets suksessrate og sykelighet (død) priser med operasjonen før du forplikter deg til det.

På grunn av risikoen involvert, er vekttap kirurgi anbefales først og fremst for de som trenger å miste alvorlig mengder av vekter (80 kg. eller mer for kvinner, 100 lbs. eller mer for menn). De som trenger å miste mindre beløp kan være kandidater for kirurgi hvis de har vekt-relaterte medisinske problemer.


Previous:nothing Next:vitamin anbefalinger for middelaldrende menn

Relaterte artikler


 • hvordan man kan forebygge hjerteinfarkt og hjerneslag
 • hvordan å øke omega-3 inntak for hjertesykdommer
 • hvordan finne merking av matvarer for hjertesykdom
 • hvor mye omega-3 gjør man trenger per dag?
 • vekttap diett
 • å spise mer fisk for et sunt hjerte
 • hvor mye protien folk bør spise?
 • low-carb dieting
 • matvarer som redusere mage fett
 • type 2 diabetes diett plan
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com