vitamin anbefalinger for middelaldrende menn

Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2011-08-28
Middelaldrende menn har sine egne spesielle behov for vitamin inntak fordi menn i denne alderen begynne å oppleve aldersrelaterte og kjønnsspesifikke problemer.

Juster vitamin inntak som en god begynnelse skritt for å takle eventuelle helsemessige problem, særlig i lys av forskning som viser moderne dietter mangler en rekke viktige ernæringsmessige komponenter. Legge til et tillegg eller en food rik på et bestemt vitamin er et enkelt, rimelig og sikker måte å begynne å jobbe mot bedre helse

Vitamin D

Eldre menn, menn med mørk hud farge og de som ikke får tilstrekkelig eksponering for sollys daglig (15 minutter per dag anbefales) bør vurdere å ta et supplement eller ved hjelp av en matvare beriket med vitamin D.
Vitamin D kan forebygge utviklingen av høyt blodtrykk og kan redusere forekomsten av enkelte typer kreft. The vitamin kan hjelpe med sesongmessige depresjon og hjelpe kroppen bekjempe infeksjoner som tuberkulose og forhold som multippel sklerose. Middelaldrende menn bør få 10 mcg per dag.

Vitamin E

Vitamin E beskytter øynene på en rekke måter, redusere sjansen for at du kan utvikle uveitt, macula degenerasjon eller grå stær. Det kan redusere sjansen for å utvikle hjertesykdom, som er spesielt et problem for diabetikere.

Vitamin E nivåer kan ha en link til utvikling av kreft, langsiktige studier tyder på at visse kreftformer, som for eksempel tykktarmskreft, kan ha en redusert forekomst hos de som opprettholder tilstrekkelig nivå av vitamin E.

Den anbefalte dose for en voksen mann er 15 mg daglig. Mens det er best å få vitaminer fra maten kilder (yams, nøtter og mørk grønne blader gir vitamin E), kan et supplement sikre at variasjoner i kostholdet ikke forlate deg ubeskyttet.

Vitamin C

Vitamin C er også anbefalt for å forhindre macula degenerasjon og uveitt. Det kan beskytte arteriene i hjertet mot skade og forsinke utviklingen av aterosklerose. Vitamin C kan også redusere risikoen for å utvikle høyt blodtrykk og kreft. Det vitamin er også viktig for å opprettholde kollagen for friske bein, sener og leddbånd.

Citrus er en utmerket kilde til vitamin C, men det kan ikke være allment kjent at brokkoli, rosenkål og kål er også. Menn trenger 90 mg per dag. Røykere trenger ytterligere 35 mg for å motvirke effektene av uttømming forårsaket av vane.

Vitamin B6

Vitaminer B6, C og E er anbefalt å hjelpe til med seksuell dysfunksjon. Mens vitamin C påvirker blodstrøm, E og B6 hjelpe kroppen med hormonproduksjonen. B-kompleks vitaminer anbefales for sine stress lindrende egenskaper. B6 er også nødvendig for produksjonen av nevrotransmittere.

Menn bør ingest 50 til 100 mg per dag av vitamin B6 og B-kompleks vitaminer. Belgfrukter og grønnsaker som gulrøtter, erter og poteter er rike på vitamin B6.


Previous:nothing Next:hvor mye protien folk bør spise?

Relaterte artikler


 • kosttilskudd for å støtte vekttap
 • hvor mye protien folk bør spise?
 • sunt kosthold regimer
 • lap band kosthold ideer
 • hvordan du velger sunt hjerte varmt korn
 • den beste tiden for å ta whey protein pulver
 • Slik erstatning olivenolje for et hjerte sunt kosthold
 • kosthold for en flat mage
 • hvordan gjøre hjerte-sunt kjøtt valg
 • hvordan brenne en ekstra 1000 kalorier denne helgen
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com