Ti tips for meatless måltider

Skrevet av: Vivian Håndstad oppdatert: 2011-09-22
Spise meatless måltider kan være en sunn og kostnadseffektiv flytte. Vegetariske retter er generelt lav i mettet fett og kolesterol, men litt planlegging er nødvendig for å sørge for at de er godt avrundet. Når du gjør meatless måltider, er det viktig å fokusere på å innlemme næringsstoffer som vanligvis finnes i animalske produkter fra andre kilder .

Protein Erstatning

Når du tilbereder meatless måltider, er det svært viktig å inkludere protein kilder. Dessuten kjøtt, er protein som finnes i egg, meieriprodukter, bønner, nøtter, mutter Butters, quinoa, erter og soya. Du må kanskje spise mer av disse elementene for å få en mengde protein som tilsvarer det man finner i kjøtt;. For eksempel, har en kvart kopp kokte bønner samme mengde protein som ett gram av kjøtt

Soy Alternativer

Explore soya alternativer til kjøtt. Det finnes mange typer veggisburgere, soya kylling og pølser, og faux kjøttdeig tilgjengelig i dagligvarebutikker. Bearbeidede soyaprodukter egentlig ikke bør forbrukes hver dag, men de gjør en flott raskt måltid et par ganger i uken. De fleste av disse produktene rett og slett trenger å bli oppvarmet gjennom før servering.

Iron-Rich Foods

Mange mennesker som spiser meatless måltider på regelmessig basis kan oppleve at de blir jern mangelfulle. Øke jerninnholdet i vegetarmat ved å servere mørkegrønne, bladrike grønnsaker som grønnkål, nepe greener og spinat, nyre bønner, havregryn, linser og grove kornprodukter. Forsterkede frokostblandinger inneholder generelt en god del jern i tillegg; vurdere å inkludere en bolle sammen med egg og toast for en meatless frokost.

Good Fett

meatless måltider kan fortsatt bli veldig usunt hvis de inneholder ingredienser som er høy i mettet fett. Mange ganger, folk skyll meatless retter i ost, fløte saus og smør. Bruk nøtter, olivenolje, avokado og magre meieriprodukter til å legge til smaken og sunt umettet fett å meatless retter.

Få Calcium

Mange meatless måltider er lave i kalsium, et mineral viktig for helsen din. Ta med en porsjon meieriprodukter eller soya-baserte yoghurt, melk og ost i meatless retter. For et ekstra løft, legger du til en side av grønne blader, noen tofu eller en visning av kalsium-beriket frukt juice.

Vitamin B-12

Vitamin B-12 finnes hovedsakelig i animalske produkter, og en mangel på dette næringsstoffet kan forårsake en rekke lidelser, inkludert anemi. Inkluder vitamin B-12 i meatless måltider ved å legge meieriprodukter og egg til rettene. Forsterkede frokostblandinger er også en god kilde til dette viktige vitaminet. De som vurderer å gå fullt vegetarianer bør se nærmere på å ta et daglig vitamin B-12 supplement.

Sink

Sink hjelper immunforsvaret fungerer, og er svært viktig i et daglig kosthold. Meatless måltider bør alltid inneholde en solid kilde til sink, som bønner, hvetekim og gresskarkjerner. Mange synes dette å være en av de mer vanskelige sidene ved å utarbeide balanserte meatless måltider, men det kan være så enkelt som serverer et par spiseskjeer med hummus eller noen granola.

Fargerike tallerkner

For å være optimalt balansert, meatless måltidene bør inneholde et utvalg av ingredienser. Pass på at platen er full av fargerike grønnsaker og frukt. Ha en protein kilde og en visning av hele korn, for eksempel brun ris eller hel-hvete pasta.

New Cuisines

For å holde meatless måltider fra å bli kjedelig, armen ut. Mange retter, for eksempel Midtøsten, indisk og Thai, har meatless retter i sine grunnleggende repertoar. Prøv karakteristiske retter enten ved å bestille dem i en restaurant eller koke dem hjemme. Nye smaker vil holde meatless måltider frisk og spennende.

Oppskrift Utbytting

Going meatless betyr ikke at du ikke kan likevel ha din favoritt måltider. Making vegetariske versjoner av oppskrifter er enkel. Substitute soya-baserte kjøttprodukter, tofu eller bønner for kjøtt i disse rettene, eller lar du kjøttet ut helt og legge i mer grønnsaker.


Previous:nothing Next:tips for Herbalife shake vekttap

Relaterte artikler


 • hvordan du kjøper hoodia gordonii
 • ernæringsmessige informasjon for tørre kidneybønner
 • hvordan gjøre hjerte-sunt kjøtt valg
 • ernæring for å forhindre håravfall
 • hvilke matvarer er høyt i alkaliske?
 • mat som kurere halsbrann
 • super mat for lang levetid
 • dietter for kreft i hjernen
 • naturlige måter å øke hastigheten på stoffskiftet
 • hvordan å øke omega-3 inntak for hjertesykdommer
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com