betydningen av et sunt, balansert kosthold

Skrevet av: Øyvind Werrum oppdatert: 2011-09-23
En frisk person er sterk fysisk, mentalt og følelsesmessig. Å være passform og energiske avhengig av å være fysisk aktive og opprettholde et sunt kosthold basert på bestemmelser fra alle de store matvaregrupper som består av korn, grønnsaker, frukt, meieriprodukter og kjøtt eller alternativer. Betydningen av et sunt kosthold kan ikke overvurderes

Natural Foods

På ett. tid, maten en individuell konsumeres ble dyrket på en familie eller nabogården. Den hjemmesnekrede bestemmelser ble rik på vitaminer, mineraler, aminosyrer, fett og naturlig sukker. Dagens dietter består vanligvis av pre-pakket mat, brus, rask mat, sukker, koffein, chips, fritert mat, frossen pizza og andre frosne forretter. De fleste bearbeidede matvarer inneholder lite, om noen, næringsstoffer, men inkluderer kunstige ingredienser som konserveringsmidler og smakstilsetninger. Naturlig mat er minimalt prosesserte og inkluderer frukt, grønnsaker, hav-reist fisk, magre, økologisk range-matet fjærfe, biff og annet kjøtt, hele korn, og rå nøtter og frø.

balansert kosthold

Et balansert kosthold handler om å skape sunne matvaner og vedlikeholde at livsstil over en periode. Det bringer om en likevekt mellom de fem mat grupper og gir kroppen riktig mengde karbohydrater, fett, proteiner, vitaminer og mineral næringsstoffer den trenger for generelt god helse. Et individ vil ikke kunne lede et langt sunt liv mens de spiser hva mat kan være ønsket snarere enn hva som er sunt og sunne.

Helserisiko

Opprettholde et sunt kosthold kan redusere risikoen for å utvikle hjertesykdom eller kreft. En person som er overvektige på grunn av dårlige matvaner også kan utvikle diabetes, leddproblemer, høyt kolesterol, hjertesykdom eller slag.

Sunt kosthold /trening

God helse tungt avhenger av hva en person spiser og hvor aktiv hans eller hennes livsstil kan være. Mosjon og et sunt kosthold er grunnlaget for en sunn livsstil. Fitness og helse har ingen rask løsning. Man trenger å bo på og forplikte seg til en diett plan for på lang sikt. Et sunt kosthold er en viktig del av sunn vekt.

Hensyn

Watch mat porsjoner og servering størrelser. Spis hele korn, pasta, fisk, magert kjøtt og rikelig med frukt og grønnsaker. Også drikke mye vann. Som regel, folk generelt spiser tre store måltider om dagen, og snacks mellom måltidene. This kosttilskudd vane inneholder vanligvis store mengder fett og kjemiske konserveringsmidler. Å ha en balansert, sunt kosthold, skal en individuell spise fem på seks moderate måltider hver dag. Et bredt utvalg av matvarer må forbrukes for å gi tilstrekkelig inntak av vitaminer, mineraler og kostfiber, som er viktig for generell helse og velvære.

for å holde på en sunn diett plan, bør man velge mat som han eller hun allerede liker og lett nyter. Man skal aldri føle seg skyldig overindulging i en og annen godbit. Helt bor borte fra en cookie, godteri eller annen overbærende mat kan få frem umettelige krav som kan rive ned personlig beslutning om å spise sunt.


Previous:nothing Next:Ti tips for meatless måltider

Relaterte artikler


 • Slik erstatning olivenolje for et hjerte sunt kosthold
 • vekttap diett
 • hvordan å unngå oppblåst mage
 • oppskrifter for seks uker kroppen makeover
 • sunt kosthold regimer
 • super mat diett plan
 • vekttap mat for kvinner
 • vekttap effekter av kanel
 • naturlig appetittdempende midler uten bivirkninger
 • bruk av papaya ekstrakt
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com