den beste dietten for cluster hodepine

Skrevet av: Tone Paulsen oppdatert: 2011-09-14
Cluster hodepine eller histamin hodepine er hodepine som oppstår på den ene siden av hodet, og noen ganger involverer øyet rive samt en tett nese. Cluster hodepine forekommer i klynger, rundt samme tid hver dag i flere dager eller måneder, og deretter forsvinner like plutselig som de begynte. Det er ingen kjent årsak til histamin hodepine, men det er visse matvarer du bør spise i tillegg unngå for å hindre utbruddet

Foods høy i Magnesium

Hvis du lider av cluster hodepine, kan det hende at magnesium nivået er for lavt; intravenøs magnesium-tilskudd har blitt brukt til å behandle cluster hodepine. Du må innarbeide mer magnesium i din vanlige kosten. Foods høy i magnesium innhold er grønne grønnsaker, paranøtter, tofu, belgfrukter, soyabønner mel, basilikum, valmue frø, merian, spisskummen frø, salt, fennikel frø, dill luke, tang, strimlet hvete, kli frokostblandinger, havregryn, bakte poteter, bananer, spinat, rødbeter greener, havre mel, hele hvetemel, peanøtter, pinjekjerner, squash frø, blackstrap melasse og gresskar.

Integrering mat med høyt magnesium innhold kan bidra til å hindre utbruddet av klyngen hodepine, fordi det hjelper å glatte muskler og slapp dem. Voksne hanner krever 270-400 mg magnesium hver dag. For kvinner, er anbefalt daglig dose for magnesium 280-300 mg daglig. Gravide trenger 320 mg daglig, og ammende kvinner bør få 335-340 mg daglig.

Unngå Nitrater

Matvarer som inneholder nitrat kan utløse cluster hodepine. Nitrater er funnet i bearbeidet kjøtt og røkt kjøtt, og noen ganger er nitrater tillegges spesifikke medisiner som nitroglyserin. Hvis du tar nitroglyserin, bør du snakke med legen din om å endre medisineringen, men ikke slutte å ta foreskrevne medisiner uten å bli instruert til å gjøre det av en medisinsk faglig. Unngå røkt og bearbeidet kjøtt kan hjelpe redusere cluster hodepine utløser også.

Unngå alkohol og tobakk

Alkohol forbruk ikke er anbefalt for de som lider av cluster hodepine. Alkohol gjør at blodkarene utvider seg, men nikotin gjør at blodkarene trekker seg sammen, både handlinger bidrar til cluster hodepine utbruddet. Cluster hodepine kan utløses i så mange som 50 prosent av de personer som bruker alkohol og erfaring cluster hodepine. Selv bare et halvt glass vin eller et par slurker av øl kan være ansvarlig for cluster hodepine debut, så det er best å bare unngå alkohol.

Unngå Overdreven Koffeinholdige mat og drikke

Overdreven koffein inntak er knyttet til klyngen hodepine utbruddet. Koffein constricts blodårene og øker trykket i hodet, noe som senere kan utløse en klynge hodepine. Unngå kaffe, te og Colas anbefales. Du bør også begrense inntaket av sjokolade og andre koffeinholdige matvarer for å hindre cluster hodepine, eller for å minske cluster hodepine symptomer.


Previous:nothing Next:hvor å kjøpe acai Berry produkter

Relaterte artikler


 • hvordan å erstatte hele korn for et hjerte sunt kosthold
 • hvordan å håndtere diett uten dumt kjepphest dietter
 • vekttap mat for kvinner
 • hvordan du kan øke frukt og Veggie inntak for hjertesykdommer
 • dietter kjendiser bruke til å gå ned i vekt raskt
 • den beste måten å miste lår vekt
 • fordelene av mini-måltider for vekttap
 • diabetikere mat diagram og kosthold
 • fiberrik lavt kaloriinntak
 • høye protein dietter og risiko
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com