den beste dietten for helse

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2011-09-22
Det er mange forskjellige meninger om hva som utgjør et kosthold som bidrar til optimal helse. Eksperter fra United States Department of Agriculture (USDA) og skoler som Harvard University School of Public Health har fortsatt tro på næringspyramiden, selv om deres tilnærminger avvike noe

Food Pyramid

Maten pyramide i bruk heter "My Pyramid," og er bokstavelig talt en pyramide hviler på sin side. Det har utviklet seg fra den opprinnelige versjonen utviklet av USDA på 1990-tallet, fordi det gir mulighet for mer individuelle valg, men noen mener det fortsatt er utdatert. Noen foretrekker de mer aktuelle Dietary Guidelines for America skapt av Harvard School of Public Health.

To Foundations of Healthy Eating

Grunnlaget for ethvert sunt liv er trening og vektkontroll. Uten disse to, er enda streng overholdelse av pyramiden ikke være nok. Derfor begrense kaloriinntaket, og etter en regelmessig mosjon rutine er de beste metodene.

hele korn, frukt, grønnsaker og sunt fett

Det første maten grunnlaget består av hele korn, grønnsaker og frukt, samt sunt fett og oljer som safflower, oliven og peanøtter oljer, som beskytter hjertet og bidra til å redusere kolesterolnivået. Hele korn, frukt og grønnsaker er viktige i blodsukker regulering, insulin vedlikehold og beskyttelse mot hjertesykdom.

Protein

Den midtre delen av næringspyramiden funksjonene nøtter, bønner, frø, tofu, fisk, fjærkre og egg , som alle er gode kilder til protein. Nøtter, bønner, frø og tofu alle inneholder viktige fiber og fremme et sunt hjerte.

Meieri

Dairy er direkte over protein nivået på pyramiden og inkluderer lettmelk, ost og yoghurt. Hvis du foretrekker å ikke inkludere meieriprodukter i kostholdet ditt du bør supplere med kalsium og vitamin D for å styrke og beskytte skjelettet ditt.

Tips pyramiden

Tuppen av pyramiden er for de matvarer som bør inntas i moderate mengder, eller sparsomt og inkluderer rødt kjøtt, sukker, raffinert korn og smør. Dette betyr ikke at du må kutte disse helt ut av kostholdet ditt, men du bør sørge for at de står for de minste prosentandel av maten forbruk, som de har vist seg å øke hjertesykdom, blod sukker nivåer og fedme.

Bruke pyramiden

Denne pyramiden er enkel å bruke og gir fleksibilitet. Det viktigste er at du spiser mer mat fra bunnen og mindre fra toppen. Men, hvor mye du spiser av hver er avhengig av dine individuelle medisinske problemstillinger, aktivitetsnivå og spesifikke liker og ikke liker.
slutt, hvis du følger denne pyramiden, og bruke det sammen med porsjon kontroll og utøve det kan være en viktig del av en sunn livsstil.


Previous:nothing Next:fordelene av et balansert kosthold

Relaterte artikler


 • kosttilskudd for å støtte vekttap
 • kosthold for en flat mage
 • sunt kosthold og mosjon planer
 • hva er bee pollen godt for?
 • høye protein dietter og vektøkning
 • kilder av LDL kolesterol
 • mat å spise for adrenal fatigue
 • hvor mye omega-3 gjør man trenger per dag?
 • do antidepressiva gjør du miste vekt?
 • hvordan å øke bevisstheten om kvinners hjertesykdom
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com