den beste vitaminer for menn over 60

Skrevet av: Anne Brit Lystrup oppdatert: 2011-09-05
Som vi alder og begynner å miste noen av de evner vi en gang hadde, er det en tendens til å skylde på tilfeldighetene alderdom for våre problemer. Det kan være en alvorlig feil. Vitaminer spille en viktig rolle i regenerering og funksjon av kroppen vår. Det kan være lett å glemme eller overse grunnleggende ernæring når vi har et travelt liv, en lang historie med inngrodde vaner eller en sykdom som påvirker hva vi spiser og hvorfor. Hvis du begynner å oppleve et helseproblem, bør du vurdere om du kan mangle en av disse grunnleggende ernæringsmessige behov.

Du trenger:
datamaskin med internettilgang
. næringsrik, godt avrundet måltider.
sunn snacks.

Vitamin B-12

Vitamin B-12 er nødvendig for sunn nerve-og hjernefunksjon. Mangel er vanlig hos eldre voksne, og kan føre til symptomer som etterligner de av Alzheimers. Mangel på B-12 kan føre til hukommelsestap, dårlig kognitiv funksjon, anemi, depresjon og mangel på energi.

Vitamin B-12 er kun tilgjengelig gjennom animalske produkter (slik som kjøtt, meieriprodukter og egg) eller gjennom forsterkede matvarer (korn, energi barer, kosttilskudd). Voksne menn over 51 år må 2,4 mcg per dag, og det anbefales at vitamin kommer gjennom kosttilskudd eller beriket mat på grunn av absorpsjon spørsmål i eldre personer. (Http://lpi. oregonstate. edu/infocenter/vitamins/vitaminB12/index. html)

Vitamin C

Vitamin C holder blodkar og bindevev sterk og sunn. Det kan også bidra til å senke risikoen for hjerteinfarkt ved å blokkere LDL kolesterol fra å lage plaketter i blodårene. Vitamin C er verken laget eller lagret av kroppen, slik blant kilder i det daglige kostholdet er en viktig skritt mot helse. Jordbær, brokkoli og appelsiner er gode kilder til vitamin. Voksne hanner bør ha 90 milligram per dag i kostholdet sitt.

Vitamin E

Vitamin E kan bidra til å senke risikoen for hjerteinfarkt på samme måte som vitamin C. Mangel på vitamin E kan føre til balanseproblemer, svakhet og skader på nerver eller netthinnen. Marginal nivåer av vitamin E inntak er vanlig i USA. RDA for voksne menn er 15 millgrams.

Vitamin D

Tidlig bevis linker effekten av vitamin D til blodkar helse. Utsette huden til 15 minutter av dagen i sollys, og legger befestet mat til kosthold, eller ta et supplement er alle effektive måter å få nok vitamin D. Hvis du bruker en beskyttende solkrem, kan det være lurt å tilbringe litt tid ute ubeskyttet under ganger når solens stråler er mindre intense, for eksempel sen ettermiddag og tidlig morgen timer.

Vitamin D hjelper også sikre beinhelse. Dette er viktig for eldre menn, fordi det er økt risiko for brudd, spesielt lårhalsbrudd, i de over 65 år. RDA for menn over 50 år er 400-600 internasjonale enheter (IU) per dag.

Calcium

Calcium arbeider for å constrict og slappe av blodårer, overføre nerveimpulser og kontrakt muskler. Kalsium er også viktig for beinhelse. For å beskytte mot frakturer, menn over 50 trenger 1200 milligram per dag. Menn trenger også å sikre deres nivå av vitamin D er tilstrekkelig for at kroppen skal kunne absorbere kalsium.

Hvis du tar noen reseptbelagte medisiner, spør legen din om kosttilskudd, og effekten på medisinen kan ha på absorpsjon av vitaminer. I noen tilfeller kan tilskudd påvirke den nødvendige dosen av din medication, så det er viktig å holde legen informert om alle vitaminer og kosttilskudd du legge til kosthold.


Previous:nothing Next:hva er noen no carb snacks?

Relaterte artikler


 • næringsstoffene i grønnsaker og frukt
 • hvordan bruke tomatsaus for hjertesykdommer
 • hvorfor trenger vi sukker i blodet vårt?
 • hvordan å forstå de helsemessige fordelene av sennep
 • hvordan å øke kli å bekjempe hjertesykdommer
 • linfrø effekter
 • de beste måtene å miste vekt raskt for tenåringsjenter
 • kosthold for nyre styrke
 • hvordan å øke fullkorn inntak for hjertesykdommer
 • cellulite kur av trening
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com