diett for hypothyroid pasienter

Skrevet av: Line Eeg oppdatert: 2011-09-20
Hypothyroidism er en sykdom der skjoldbruskkjertelen ikke produserer nok hormoner til å kjøre alle kroppens funksjoner med en normal hastighet. Dette kan føre til både mental og fysisk tretthet, vektøkning, intoleranse for kaldt, en langsom puls og forstoppelse. Mange pasienter med hypotyreose ofte miste vekt, eller til og opprettholde en normal vekt, vanskelig. Til tross for disse problemene, kan det hypothyroid pasienten holde vekten eller mister det hvis han holder seg i nærheten av et regulert kosthold

Thyroid Funksjon

Den skjoldbrusk er ansvarlig for riktig funksjon av hjertet, lungene, fordøyelsessystemet, hud og hjerne, og for å styrke hår, negler og bein. Det hjelper også kroppen omdanne kalorier til energi og prosess karbohydrater. Siden kroppen trenger ekstra hjelp til å bearbeide og konvertere elementer av mat til næringsstoffer og energi, en hypothyroid pasient bør enten holde seg til en lav til moderat karbohydrat diett eller en tradisjonell lav-kalori diett.

Lav til moderat karbohydrat diett

En lav karbohydrat diett er en som begrenser mengden karbohydrater inntas på en dag. Dette får kroppen til å forbrenne fett for drivstoff og energi i stedet for karbohydrater. Hypothyroid pasienter bør spise matvarer som er rike på proteiner, vitaminer og mineraler, men lite karbohydrater. Grønne grønnsaker, gulrøtter, blomkål, kål, squash, gresskar og reddiker er alle friske, lite karbohydrat grønnsaker. Mens Pinto bønner, marineblå bønner, nyre bønner og svarte bønner er mer moderate i karbohydrater teller, bør de fortsatt være spist, fordi de er sunne kilder til protein. Unngå hvitt brød, pasta, poteter, mais og matvarer rike på sukker. De fleste frukter kan spises i små mengder, men det beste fruktene for denne type diett er bær, som bringebær, blåbær, bjørnebær og jordbær.

Low Calorie Diet

En lav kalori diett begrenser antall kalorier en person kan konsumere på en dag. Et typisk kosthold er ca 1500 kalorier per dag. Enkelt måltid inntaket bør være rundt 500 kalorier. Spise mini måltider eller snacking anbefales ikke for hypothyroid pasienten. Ifølge Mary J. Shomon, forfatter av "Living Well med Hypotyreose," spiser mini-måltider faktisk vil gjøre hypothyroid pasientens metabolisme avta.

Hva tid til å spise

Spis måltider til en fast tid hver dag, og aldri spise noe etter middagen.

Hydration

Den hypothyroid pasienten ofte har altfor tørr hud som sprekker, skreller eller blir skjørt . Drikker masse vann skal hjelpe huden beholder elastisiteten og kontroll litt tørr. Daglig anbefalt vanninntak for en mannlig er 3 liter og for en kvinnelig, ca 2,2 liter. Holde kroppen hydrert vil også hjelpe i vekttap.


Previous:nothing Next:dramatiske vekttap planer

Relaterte artikler


 • protein daglig diett
 • hvordan bli motivert til å spise riktig
 • hvordan bruke hvitløk for et sunt hjerte
 • hvordan presentere sunn mat til barn
 • hvordan du kan øke frukt og Veggie inntak for hjertesykdommer
 • fiskeolje fordeler og ulemper
 • høyt kolesterol alkalisk kosthold
 • 1200-1500 kaloriinntak
 • hvordan å gå ned i vekt uten for mye trening
 • hvordan å forstå de helsemessige fordelene av sennep
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com