diett plan for diabetes pasienter

Skrevet av: Line Eeg oppdatert: 2011-09-18
Diabetes er en sykdom hvor kroppen ikke er i stand til riktig bruk eller produsere insulin, et hormon som kommer fra bukspyttkjertelen, og hjelper i konvertering og absorpsjon av sukker og stivelse til å bli brukt som energi. Hvis du er en diabetiker, kan et sunt kosthold hjelper deg å kontrollere blodsukkeret og opprettholde en sunn vekt. Nedenfor er noen retningslinjer for å hjelpe deg å leve et normalt livsstil og spise mat du liker, samtidig forebygge helsemessige komplikasjoner

Variety og forutsigbarhet

Den kosten Målet for diabetikere er å spise en rekke matvarer, og velger de mest næringsrike matvarer. En plan som legger vekt på frukt, grønnsaker, hele korn, magert kjøtt og lite fett og lite sukker mat er den ideelle dietten plan å følge.

Men like viktig som det du spiser er hvor ofte du spiser og del størrelser du forbruker. Din totale kalori beløpet bør velges med sikte på å opprettholde en sunn vekt, og bør deles inn i flere små måltider hver dag. Stikker til en konsekvent rutine og aldri hoppe over måltider er den beste måten å opprettholde vekten og holde blodsukkeret fra varierende, noe som er spesielt viktig hvis du er på insulin eller andre medisiner som setter deg i faresonen for hypoglykemi.

Begrensning Bad Fett

De med diabetes har høyere risiko for å utvikle hjertesykdom og slag, derfor bør du prøve å begrense mengden av trans-fett og mettet fett i kosten. Velg lav-fett eller sukker-fri substitusjoner når tilgjengelig. Nøtter og oljer, som oliven og sesam, inneholder enumettet og flerumettet fett, som holde hjertet sunt. Fisk som laks og sild inneholder omega-3 fettsyrer, noe som bidra til å senke blod fettstoffer som kalles triglyserider. Spise hjerte-sunn fisk noen ganger i uken er den perfekte erstatning for høy-fett kjøtt.

Velg ditt Plan

Telle karbohydrater og overvåking Når du spiser dem er et godt system for diabetikere som bruker insulin ved måltider. Finn ut hvilke matvarer har mye karbohydrater for å finne din del størrelser og tilsvarende insulin dose. Et godt utgangspunkt er rundt 45-60 gram per måltid, men dette vil variere for hver person.

The glykemisk indeks (GI) lar deg velge dine måltider basert på GI verdi (hvordan karbohydrater øker blodsukkeret). Matvarer med høy GI har en tendens til å bremse fordøyelsen av stivelse, og tregere fordøyelse er ansvarlig for å hindre toppene i blod sukker. Et balansert måltid kan fortsatt inneholde mat med høy GI, så lenge den er kombinert med en lav GI mat.

En utveksling listen kan du bytte ut mat som kan ha lik effekt på blodsukkeret ditt, for eksempel, kan et lite stykke frukt erstattes med en halv kopp ris hvis de hver har samme effekt på blodsukkeret.

Hjelp fra en kostholdsekspert

En registrert kostholdsekspert kan hjelpe du komme opp med en plan som inkluderer din favoritt mat og arbeider med alle medisiner du kan ta, samtidig administrere din vekt og glukose nivå og hindre ytterligere helse komplikasjoner.


Previous:nothing Next:super raske vekttap tips

Relaterte artikler


 • linfrø effekter
 • hvor mye protien folk bør spise?
 • informasjon om mat kilder med jern og B12
 • å spise mer brokkoli for et sunt hjerte
 • innlegg koloskopi kosthold
 • LDL-senkende kosthold
 • hvordan du velger sunt hjerte grønnsaker
 • rå mat diett mat
 • årsaker til et alkalisk kosthold
 • Hva bestemmer hvor mange kalorier du trenger en dag?
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com