diett tips for en lite aktiv skjoldbruskkjertel

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2011-09-20
Et lite aktiv skjoldbruskkjertel, eller hypotyreose, er forårsaket av hypofysen manglende evne til å produsere nok hormoner til å kontrollere stoffskiftet. Symptomer inkluderer vektøkning, tretthet, høyt kolesterol og muskelkramper. Ligger foran på halsen din, absorberer hypofysen jod fra mat og konverterer jod i thyreoideahormoner. Ved å legge mer jod-rik mat og avstå fra mat som hemmer hormonproduksjonen, din skjoldbruskkjertelen vil være bedre rustet til å regulere stoffskiftet

trenger Du:
Ønske om å forbedre din livskvalitet gjennom å vedta et sunnere kosthold.

Jod Rich Foods

Last opp på jod-rik mat hvis du har vært enten diagnostisert med hypothyreose eller tror du har et problem. Det er viktig å merke seg at du bør snakke med legen din for å eliminere muligheten for at du lider av hypertyreose. Mat rik på jod er tang, soya saus, ost, egg, iskrem, saltvannsfisk, skalldyr og yoghurt. Japansk mat som sushi eller sashimi kan være svært gunstig. Starte morgenen av med egg er også en annen mulighet måltid. Smørbrød med ost, tunfisk, egg salat eller rekesalat gjøre stor lunsj alternativer. Lek litt med på listen, og finne måltider som passer deg best.

Foods Unngå

Soya produkter har blitt funnet å hindre på skjoldbruskkjertelen evne til å produsere nok hormoner. Den isoflavoner i disse matvarene ligner et hormon som blokkerer thyroid peroxidase, noe som bidrar til å absorbere jod. Avstå fra å spise tofu, tempeh, soya saus og soya melk. Hold et øye med etiketter, fordi soya kan dukke opp i produksjon av mange bearbeidet mat. For å unngå dette problemet på, prøv å spise bare ferske matvarer med kjente ingredienser. Andre thyroid peroxidase hemme matvarer inneholder brokkoli, kål, sennep greener, neper og rosenkål.

Andre faktorer

Det har blitt funnet at lavt progesteron nivå vanligvis brakt videre av hormon ubalanser i kvinner har spilt en hånd med å redusere thyroid hormon. Kjøtt inneholder østrogen som kan ytterligere redusere progesteron i systemet. Prøv å spise en diett av mye grønnsaker og fisk. Gluten forbruk bør unngås for både hypo-og hypertyreose. Sjekk ut ingrediensene i maten du kjøper. Gluten finnes i brød, pasta, sauser, frossen mat, kjeks og supper. Det finnes en rekke glutenfrie produkter på markedet som du kan sjekke ut og prøve.


Previous:nothing Next:kosthold for barn med acid reflux

Relaterte artikler


 • mat til å hjelpe erektil dysfunksjon
 • urte rensing kosthold
 • fransk frites næringsverdi
 • muskel bygging kosthold tips
 • daglige kosthold for kolesterol
 • naturlig kolon renset oppskrifter
 • hvilke matvarer øker stoffskifte?
 • idiot proof diett måltid plan
 • multi-vitamin bivirkninger
 • diett for å miste vekt og lavere kolesterol
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com