er høye protein dietter dårlig for deg?

Skrevet av: Mona Storm Nilsen oppdatert: 2011-09-20
Kosten er innført til lav-fett dietter, low-carb dietter, og nå de blir oppfordret til å følge høy-protein dietter. Selv i år dieters ble advart om "farene" av protein, har nåværende slanking teorien fastslått at ikke bare er høy-protein dietter trygge, men de er effektive for å miste fett på en ganske stor rente

Du trenger:.
Ønske om å forbedre din livskvalitet gjennom å vedta et sunnere kosthold.

Forstå Protein

Protein er en av de tre grunnleggende makronæringsstoffer, sammen med fett og karbohydrater. Protein er byggesteinen som kroppen bruker til å lage og reparere celler og vev. Anbefalt inntak av protein varierer per person, avhengig av livsstil hans. For eksempel vil en stillesittende individs kroppen har til å utføre mindre "ombygging" enn en profesjonell idrettsutøver eller vektløfter sine. Ergo, en stillesittende enkeltes kosthold krever mindre protein i det hele.

Definere High Protein

High protein kan generelt defineres som et større beløp enn hva den enkelte trenger for å utføre typiske kroppen reparere funksjoner. Den amerikanske Dietetics Association anbefaler en baseline daglig inntak på minst 0,4 gram protein per kilo kroppsvekt for stillesittende individer. For utholdenhetsutøvere, faller det anbefalte beløpet mellom 0,55 og 0,65 gram per kilo kroppsvekt. For vekten trenere, er minst 0,65 til 0,8 gram anbefalt. Alt høyere enn det anbefalte inntaket faller til området for en høy-protein diett.

High-Protein Misforståelse

For årene, var høy-protein dietter generelt regnet for å være dårlig for helsen, på grunn av en rekke studier som avsluttet dietten hadde en negativ effekt på nyrefunksjonen. Du har kanskje hørt den vanlige oppfatningen at høye protein dietter "er hardt på nyrene. " Hva har du sannsynligvis ikke visste er at disse studiene ble utført på personer som allerede hadde pre-eksisterende nyre forhold.

High-Protein Reality

High-protein dietter utgjør liten eller ingen risiko for personer som ikke allerede lider fra en pre-eksisterende nyresykdom. Ifølge Mayo Clinic, "høy-protein dietter er generelt godt tolerert av friske voksne. " Den eneste risikoen til høy-protein dietter er at du kan erstatte ut andre viktige elementer som frukt, grønnsaker og noen hele korn til ingest mer protein, fører til ubalansert ernæring.

Hensyn

Hvis høy-protein dietter virkelig forårsaket nyresvikt, kan du forvente å se en høyere-enn-gjennomsnittet for nyresykdom blant grupper som profesjonelle kroppsbyggere (som konsumerer høy-protein dietter årevis ), eller i jeger-samler-stammene som gjør kjøttet en vesentlig del av deres kosthold (slik som eskimoer). Men det er ingen statistisk overbevisende dokumentasjon som viser en høyere forekomst av nyresykdom i noen av disse gruppene. Poenget er høy-protein dietter er trygt for friske voksne.


Previous:nothing Next:diett tips for en lite aktiv skjoldbruskkjertel

Relaterte artikler


 • bruk av papaya ekstrakt
 • vektkontroll kirurgi
 • hvordan å utvikle hjerte-sunne vaner
 • diett tips for en lite aktiv skjoldbruskkjertel
 • multi-vitamin bivirkninger
 • den beste diabetes diett
 • bivirkninger av acai kosthold
 • naturlig vanndrivende mat rettsmidler
 • den beste dietten mat for raskt vekttap
 • den beste dietten for hurtig vekttap
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com