ernæring for å forhindre håravfall

Skrevet av: Catrine Blikom oppdatert: 2011-09-06
Plutselig hårtap kan være en skremmende og frustrerende opplevelse. Selv om det er mange faktorer som kan være involvert i en gradvis eller plutselig tap av hår, kan dårlig ernæring også være en gjerningsmann. Andre faktorer er sykdom, arv, hormoner, aldring, dårlig immunforsvar fungerer, skjoldbrusk sykdom, stress og diabetes. Undersøke og justere diettbehov å sikre at du leverer din kropp med optimal ernæring for å støtte sunt hår produksjonen er gunstig mot å hjelpe bekjempe håravfall.

ernæringsmangler

ernæringsmangler kan bidra til håravfall, inkludert dietter utilstrekkelig i folsyre, vitamin B3, B5, og B6, biotin, sink, magnesium og Inositol. Mange mennesker med langvarig diett utilstrekkelighet på grunn av sykdom, stress eller dårlige matvaner kan bli kronisk mangel på vitaminer og mineraler. Testing gjort på forsøksdyr har vist rotter fôret med en diett mangelfull i magnesium led hårtap, og de matet dietter lav i Inositol og biotin ble hårløse helt. Ofte er disse typer ernæringsmessige mangler er reversible når riktig tilførsel av vitaminer og mineraler er tilbake til dietten.

Ubalanser

Vitamin eller mineral ubalanse kan også spille en viktig rolle i hårtap, som kan skje med vitamin A. Høy-doser av vitamin A (100. 000 IE eller mer daglig) over lange strekninger av gangen har vært vært kjent for å utløse håravfall.

Hormonelle ubalanser også bidra til håret thinning eller tap. Hos kvinner, kan dette skyldes en thyroid hormon-mangel, østrogenmangel, progesteron mangel eller en kortison mangel. Hos menn er hårtap ofte tilskrevet til dihydrotestosteron (DHT), et derivat av testosteron, som fører til hårsekkene til tilbakeskritt og dø. Stress er også en medvirkende faktor og kan føre til at binyrene til å bli overaktiv. Når dette skjer, produserer den mannlige kroppen ekstra testosteron og adrenalin, som igjen kan fremme ytterligere hårtap

sunt kosthold

Strenge oppmerksomhet bør rettes til kosthold;. Sunn mat rik på kalsium, jern og silika vil bidra til å redusere sjansen for håravfall. Sea grønnsaker, som for eksempel tang og dulse, og andre bladgrønnsaker er gode mineral kilder. Protein er nødvendig for sunt hår produksjon, så sørg for å konsumere nok magert kjøtt, fisk og kylling. De om vegetarisk kosthold bør være sikker på at de spiser mat med høyt protein som bønner, nøtter, soya melk og havre. Andre rik mat kilder for hårvekst er olivenolje, ølgjær, poteter, bønnespirer, avokado, grønn og rød paprika, og agurk. Unngå bearbeidet og sukkerholdig mat og drikke, fet mat, salt og melkeprodukter.


Previous:nothing Next:hvor å miste vekt jobbe netter

Relaterte artikler


 • hvorfor trenger vi sukker i blodet vårt?
 • vekttap mat for kvinner
 • hvordan du oppretter et hjerte sunt kosthold
 • vitamin anbefalinger for middelaldrende menn
 • hva er formelen for beregning av vekttap?
 • nyttig dietter for kolesterol
 • hva urter er godt å hjelpe slutte å røyke?
 • Slik erstatning olivenolje for et hjerte sunt kosthold
 • sunt vekttap hjelp
 • hvordan å lage mat med hvitløk for å hindre hjertesykdom
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com