ernæring for nyrer

Skrevet av: Vivian Håndstad oppdatert: 2011-09-01
Nyrene er viktige organer i kroppen din, ansvarlig spesielt for fjerning av avfall. Nyrene gjøre jobben med å lage urin med overflødig vann og avfall de fjerner fra blodet ditt. Det er en viktig jobb, som det er like viktig å holde nyrene friske og fungerer. Lær noen ernæringsmessig tips om hva du kan gjøre for å holde nyrene, og resten av kroppen, sunn og passer

Cut Tilbake på Sodium

Salt og fet mat kan betydelig øke blodtrykket, og dermed påvirke nyrene. Som nevnt, blodårene er der nyrene gjør mye av arbeidet sitt, og å ha høyt blodtrykk kan påvirke deres evne til å skikkelig rense blodet. Hvis du prøver å spise riktig for din nyrene, må du kutte ut mat med høyt salt og fett, spesielt rask mat som vanligvis har svært høye nivåer av natrium.

Spis rikelig med frukt og grønnsaker

Del av fremme nyre helse er å sikre at du får et balansert kosthold som inkluderer frukt og grønnsaker, som inneholder vitaminer og mineraler avgjørende for et godt fungerende system. Fokusere på å spise rikelig med mørke frukter, slik som tyttebær, svisker og plommer. Mørkere frukt har høyt antioksidant-innhold. Antioksidanter er viktige fordi de kan bidra til å holde nyrene forsvart mot skadelige kjemikalier som de filtrerer avfall ut av blodet.

Drikk mye vann

Pass på at du drikker de anbefalte åtte glass vann om dagen. Uten skikkelig vanninntaket nyrene dine ikke vil være i stand til å produsere nok urin, noe som kan føre til en urinveisinfeksjon som kan spre seg til nyrene. . Staying hydratiserte er det beste du kan gjøre for å fjerne avfall fra kroppen din

Watch Protein

Protein er en viktig del av den daglige diett, det hjelpemidler i foryngelse og vedlikehold av alle kroppens celler. Men får for mye protein kan plassere en tung arbeidsbelastning på nyrene og forårsake problemer. Protein finnes i matvarer som mager kylling, biff, fisk, nøtter og egg, så hvis din diett består for det meste disse matvarene, vil du ønsker å bytte ut noen med andre matvarer. Snakk med lege eller ernæringsfysiolog for å finne ut hvor mye protein du trenger, så hver person varierer avhengig av helse og vekt.

Drikk en Cleansing drikke

Visse drikkevarer er tenkt å hjelpe til å rense systemet, inkludert nyrene. Den første er tranebær juice, som bistår i forebygging av nyre-og urinveisinfeksjon. Du kan også ta en tranebær tillegget hvis du ikke liker smaken. En annen god drikke er varmt vann med litt sitronsaft. Sitronsaft vil bidra i fjerningen av visse avfallsstoffer fra kroppen din, og dermed minske arbeidsbelastningen på nyrene. Prøv å drikke et par glass av en av disse drikke daglig for å hjelpe systemet i avfallshåndtering, og husk å unngå juice lastet ned med sukker og kunstige søtningsmidler.


Previous:nothing Next:sunne dietter for personer med ms

Relaterte artikler


 • diabetikere mat diagram og kosthold
 • Hvordan redusere salt for hjertesykdommer
 • hvor mye omega-3 gjør man trenger per dag?
 • vekttap diett
 • kosthold for å øke HDL-nivåer
 • kan du miste vekt ved å kutte kalorier?
 • lønnesirup sitronsaft rens
 • hvordan å forstå de helsemessige fordelene ved edamame
 • hjemmelaget appetitt suppressants
 • nyttig dietter for kolesterol
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com