farene ved å være undervektig

Skrevet av: Øyvind Werrum oppdatert: 2011-09-07
Ifølge National Institutes of Health, er en person anses som undervektig med en Body Mass Index (BMI) på 18,5 eller lavere. BMI er beregnet med en tabell som sammenligner en persons høyde og vekt for å bestemme andelen av kroppsfett. Mens noen mennesker er naturlig undervektige fordi de har raske metabolisms, ha en lav prosentandel av kroppen fett som følge av lave kaloriinntak kan føre til alvorlige helsemessige komplikasjoner

Heart Uregelmessigheter

For dårlig kaloriinntak kan føre til hjerte uregelmessigheter. Ifølge National Eating Disorders Association, når en person ikke er tidkrevende nok kalorier, og er undervektig, begynner kroppen å spare energi ved å endre sin normale prosesser. Hjertet begynner å slå saktere, noe som kan føre blodtrykket reduseres. Dersom en person fortsetter å være undervektig, den bremset hjerterytme og senket blodtrykk kan permanent skade hjertet og til slutt føre til hjertesvikt.

svekket immunforsvar

FNs barnefond rapporter som underernærte barn er mer sannsynlig å dø av sykdommer. Hvis kroppen ikke får nok næringsstoffer og er undervektig, kan det svekke immunforsvaret. Immunsystemet er kroppens forsvarsmekanisme mot sykdommen. Mennesker som er undervektige er mer sannsynlig å bli rammet av sykdommer og reagerer ikke så godt til behandling på grunn av deres svekket immunforsvar. Ifølge FNs barnefond, utvikling barn som er undervektige kan aldri være i stand til å danne et sunt immunforsvar.

Reproduksjon

Ifølge National Institutes of Health, kvinner som er undervektige kan slutte menstruerende, omtalt en tilstand som amenoré. Amenoré har to typer: primær og sekundær. Primær amenoré er når en kvinnelig ikke har startet mensen etter 16 år, mens sekundær amenoré er når en kvinnes vanlig menstruasjon stopper. The National Institutes of Health rapporterer at regelmessig menstruasjon er en av kroppens indikatorer på god helse. Fravær av menstruasjon kan være et tegn på at en hunn er ikke tidkrevende nok kalorier for at kroppen skal fungere skikkelig. Amenor¨¦ grunn til å være undervektig kan forårsake eggløsning uregelmessigheter og påvirke fruktbarheten.

Osteoporose

The National Osteoporose Foundation rapporterer at undervektige mennesker er på et høyere risiko for å utvikle osteoporose. Osteoporose er en tilstand der bein har en lavere masse og bli svekket og sprø, noe som gjør dem mer sannsynlig å bryte. Å være undervektig gjør en person mer utsatt for beinskjørhet fordi vedkommende ikke kan konsumere nok bein-styrke næringsstoffer, spesielt kalsium og vitamin D. Lav kjønnshormoner også bidrar til osteoporose, så hvis en kvinne slutter mensen pga vekten hennes, er hennes risiko for osteoporose enda høyere.

Anemi

Anemi er en tilstand der blodet mangler røde blodcellene. Røde blodceller inneholder hemoglobin, et protein som hjelper lungene levere oksygen til resten av kroppen. Ifølge National Heart Lung and Blood Institute, de som ikke spiser nok næringsstoffer, spesielt jern, er på et høyere risiko for å utvikle anemi. Hvis en person er undervektig og ikke spiser nok, kan den personen utvikler anemi. Undervektige mennesker som er blodfattig ofte føler trøtt fordi kroppene deres ikke får nok oksygen fra blodet.


Previous:nothing Next:mat å spise for adrenal fatigue

Relaterte artikler


 • lønnesirup sitronsaft rens
 • vekttap effekter av kanel
 • næringsstoffene i grønnsaker og frukt
 • hva du skal spise og hva du ikke skal spise på grapefrukt kosthold
 • hvor mye protien folk bør spise?
 • hvilke matvarer øker stoffskifte?
 • Hva bestemmer hvor mange kalorier du trenger en dag?
 • Fordelene med å spise epler
 • matvarer som bidrar til å øke vekten
 • protein diett menyer
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com