fettfattig hjerneføde for test-taking

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2011-09-24
Spesielt matvarer som hevder å øke hjernens makt er ofte annonsert, men kan du virkelig spise spesielle ting for å forbedre måten hjernen fungerer? Studier tyder på at det er ikke bare valg av mat, men også livsstil mønstre som gjør det mulig maksimal hjernefunksjon Glukose Hjernen trenger glukose for å fungere, og ganske mye av det, også. Hjernen opptar kun 2 prosent av kroppsmassen, men trenger 20 prosent av kroppens kaloriinntak til å fungere ordentlig. Maksimere hjernefunksjon nødvendigvis innebærer å administrere blodsukkeret, og dette kan være vanskelig. Å spise for mye sukker kan pigge blodsukkernivået og gjøre deg groggy. Spise for lite sukker kan tilsvarende svekke hjernefunksjonen. Å finne den rette balansen innebærer ikke bare kosthold, men også administrere stoffskiftet gjennom trening, siden stoffskiftet bestemmer hvor effektivt kroppen prosessene sukker.

Role of Exercise i hjernefunksjon

Den effektiv bruk av glukose i kroppen er avhengig på trening. Regelmessig fysisk trening --- om svømming, løping, gåing, hagearbeid eller huset rengjøring --- forbedrer måten kroppen reagerer på insulin. En kropp med en effektiv metabolisme bruker glukose for muskel-og hjernens funksjon, og så ikke har erfart den skarpe oppturer og nedturer forårsaket av for mye sukker i blodet.

En balansert diett

Blood sukker nivåer er høyeste ca en time eller to etter å ha spist et måltid. Spise mindre, vil hyppigere måltider består av en moderat mengde av komplekse karbohydrater (helkorn og frukt), sunt fett (den typen som finnes i olivenolje, nøtter, fisk, og avocado), og magre proteiner (fisk, grillet kylling) holder blodsukker fra sterkt stigende og fallende, og så holder hjernen stadig fokusert. Svært bearbeidet karbohydrater (raffinert sukker) gjør at blodsukkeret pigg, hvoretter hjernefunksjon lider av den påfølgende blodsukkeret falle. Nyere studier har vist at fet mat (transfett, rødt kjøtt, smør) føre til en kortsiktig nedgang i hjernens funksjon, muligens fordi høy fett dietter kan utløse motstand mot insulin, som gjør kroppen mindre effektiv ved hjelp av glukose.

Mat for sirkulasjon

Siden hjernens funksjon er avhengig av god sirkulasjon, mat som støtter sunne blodtilførsel ved å holde blodårene og nerve innpakning sunt kan hjelpemiddel hjernens funksjon og hukommelse. Sunn plante-basert fett som linfrø og olje, valnøtter, olivenolje, og andre omega-3 fettsyrer passer regningen, som gjør kaldt vann fiskeoljer, som laks eller torsk. Du ønsker å unngå biff, kylling, svinekjøtt og fett, og stekt mat.

B-vitaminer support nevrotransmitter funksjonen. Folsyre og kolin er former for B-vitaminer, og finnes i egg, fisk, melk, og hele korn. B vitamintilskudd vil også hjelpe.

Antioksidanter er viktig. Dypt fargede frukt og grønnsaker (spinat, blåbær, røde epler, moreller) inneholder høye nivåer av antioksidanter, som har vist seg å beskytte hjertet muskler, blodårer, nerver, og netthinnen mot skader.

Gingko Biloba og Ginseng

De planter Gingko biloba og ginseng er ofte spioneringen som hjerne-funksjon enhancers. Og faktisk, er det sant at Gingko hjelpemidler hjernefunksjon. Hvordan? Den inneholder høye konsentrasjoner av kraftige antioksidanter (flavinoider), samt et stoff som heter terpenoid, noe som utvider blodkar og reduserer blodplater klissete.
Ginseng, derimot, og som har ulike helsebringende kvaliteter, har ikke vært pålitelig vist å ha effekt på hjernens funksjon og hukommelse.


Previous:nothing Next:hvordan den flate magen kosthold

Relaterte artikler


 • informasjon om mat kilder med jern og B12
 • den beste dietten for hurtig vekttap
 • Hva er de helsemessige fordelene av lin frø?
 • protein diett for diabetes
 • raskeste måten å miste en øl magen
 • ernæringsmessige verdien av rå mandler
 • Hva bestemmer hvor mange kalorier du trenger en dag?
 • omega 3 vitamin informasjon
 • lavt protein lav-fett og lavt kolesterol dietter
 • gastrisk bypass pre-kirurgi kosthold
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com