helhetlig matvarer for å bidra til lavere Kolesterol

Skrevet av: Catrine Blikom oppdatert: 2011-09-09
En helhetlig kosthold for å redusere kolesterolet bør vurdere hvordan alle aspekter av dietten arbeidet sammen for å redusere kolesterolnivået. Denne typen diett bør begrense matvarer som bidrar til kolesterol og øke de som er kjent for å bidra til å redusere totale kolesterol. I tillegg til total kolesterol nivåer, bør matvarer velges som øker det gode kolesterolet samtidig redusere dårlig kolesterol

Kolesterol

Kolesterol er et fettstoff som ikke er vannløselig. Den eneste måten kosttilskudd kolesterol kan tas opp er om det er pakket sammen med proteiner. Dette danner et lipoprotein som transporterer det gjennom kroppen. Low density lipoproteiner (LDLs) bære kolesterol gjennom blodårene. Over tid, bygger overflødig kolesterol opp i fartøyet veggene, skaper betennelse og plakk som bidrar til åreforkalkning. High density lipoprotein (HDL) er det "gode kolesterolet" fordi HDL feste til overflødig kolesterol i blodet og bære det til leveren for deponering.

Foods til Limit

Det første trinnet i en helhetlig kosthold for å redusere kolesterolet er å kutte ned på mettet og trans fett. Fant primært i kjøtt og meieriprodukter, mettet fett øke total kolesterol og LDL nivåer. Trans fett skade systemet to ganger. De heve dårlige LDLs og senke gode HDL. Trans fett finnes i produkter som inkluderer "delvis hydrogenert olje" i sine ingredienser. Matvarer som inneholder mye kolesterol --- orgel kjøtt, eggeplommer og melk --- bør begrenses eller elimineres.

Matvarer som inneholder mye bearbeidet sukker kan bidra til høyere nivåer av LDL . Enkle sukkerarter, slik som de som finnes i søtsaker, hvitt brød, og andre karbohydrater, raskt øke nivået av blodsukker (glukose). Dette stimulerer frigjøringen av insulin for å håndtere de blodsukkeret.

Foods å øke

Noen generelle kategorier av mat --- frukt, grønnsaker, helkorn --- redusere kolesterolet. Men det er bestemte matvarer og næringsstoffer som er kjent for å spille en viktig rolle i å holde kolesterolet under kontroll:. Fytosteroler, løselig fiber, omega-3 fettsyrer, olivenolje, og niacin

fytosteroler

fytosteroler, også kalt plantesteroler fordi de forekommer naturlig i planter, har vist seg å senke kolesterolnivået i blodet. Matvarer som inneholder høyest mengder phytosterols inkluderer ris kli, mais, hvete bakterie, lin frø, soyabønner, nøtter (peanøtter, cashewnøtter, mandler), erter, og kidneybønner.

Løselig Fiber

Spise 10-gram eller mer av løselig fiber om dagen har vist seg å redusere total kolesterol og LDL nivåer. To viktige kilder til løselig fiber er havregryn (eller havrekli) og linfrø. Det kan også bli funnet i bønner, epler, pærer og svisker

Omega-3 fettsyrer

Omega-3 fettsyrer kalles essensielle fettsyrer fordi de er nødvendig for å opprettholde helse,. Men er de ikke produsert av kroppen. Omega-3 fettsyrer reduserer kolesterol og blodtrykk. Gode kilder er fisk og nøtteolje. The American Heart Association anbefaler å spise minst to porsjoner fisk i uken, som laks, tunfisk og sardiner. Mens valnøtter og peanøtter er høy i omega-3 fettsyrer, de er også høy i kalorier, så deler bør være begrenset til en håndfull om dagen (ca 1,5 gram).

Olive Oil og Niacin

Blandingen av antioksidanter i olivenolje reduserer LDL-nivå og samtidig la det gode HDL på samme nivå. The Food and Drug Administration anbefaler to spiseskjeer olivenolje hver dag. Niacin er en av B-vitaminer som finnes i beriket brød, fisk, nøtter, egg, meieriprodukter, fjørfe og magert kjøtt. Niacin bidrar til å senke kolesterolet ved å øke nivåene av HDL i blodet.


Previous:nothing Next:idiot proof diett måltid plan

Relaterte artikler


 • hvordan å handle og lagre på Bondens marked
 • nyttige vekttap ideer
 • hva er noen no carb snacks?
 • hvordan du kan redusere saltinntaket for et hjerte sunt kosthold
 • helhetlig matvarer for å bidra til lavere Kolesterol
 • high-fiber, kalorifattig diett
 • de beste måtene å miste vekt raskt for tenåringsjenter
 • mat som gir kroppen din en alkalisk tilstand
 • hvordan du kan redusere sjansene for hjerteinfarkt
 • hva er bee pollen godt for?
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com