høyt kolesterol behandling kosthold

Skrevet av: Mona Storm Nilsen oppdatert: 2011-09-05
Høyt kolesterol i kroppen fører til hjertesykdom. En diett senke LDL kolesterol som forlater fettlagre og plakk på blodårene er det en høy-kolesterol behandling kosthold er ca. Mettet fett og trans-fettsyrer som finnes i animalske produkter er den viktigste årsaken til høyt kolesterolinnhold i blodet. Den høye-kolesterol diett inkluderer kutte ned på fett, spise fettfattig kjøtt, fjærfe, fisk og meieriprodukter, inkludert rikelig med frisk frukt og grønnsaker, hele korn, bønner og sunne oljer. Regelmessig trening er en viktig del av dietten, som er å miste overflødig vekt.

Limiting fett fra kjøtt, skalldyr, fisk og melkeprodukter

Spise fisk med omega-3 fettsyrer, et stoff som senker LDL kolesterol, er nå anbefalt av mange leger. Disse fisk er laks, tunfisk, ørret, sardiner, sild og makrell. Det anbefales at to 4-unse porsjoner per uke er tilstrekkelig. Shell fisk er akseptabelt så lenge du spiser en moderat servering av disse. Kutt ned på egg i kostholdet ditt. Spis to eggeplommer per uke og så mange eggehviter som du vil. Eggehviter har ikke noe fett. Substitute lav-fett meieriprodukter som melk, ost og fettfattig yoghurt. Kjøp magert kjøtt og fjørfe. Skjær fettet av kjøttet når det er mulig. Når det er mulig broil eller grill ditt kjøtt, sjømat og fjørfe;. Denne brenner av fettet-den skyldige av høyt kolesterol

Frukt, grønnsaker, korn, Fat og drikke

Øk forbruket av frisk frukt og grønnsaker i din diett. Spis mer salater eller bestille en salat i stedet for pommes frites når spise ute. Serve friske grønnsaker med kjøtt eller fisk. I stedet for dessert, spise frisk frukt med sitronsaft. Prøv å spise sunt snacks som for eksempel ris kaker, granola, nøtter og frukt. Dampende, baking eller steking grønnsaker holder vitaminer og mineraler intakt. Frukt og grønnsaker i kostholdet hjelper med høy kolesterol behandling kosthold. Hele korn er gode kilder til vitaminer, mineraler og antioksidanter. Hel hvete, rug og Pumpernickel brød er bedre enn hvite. Brun ris, bygg og bønner er gode kilder til fiber. Legg dem til stuinger, supper eller som en siderett. Noen fett øker ikke kolesterolet. Bruk olivenolje, rapsolje og linfrø olje når du lager mat, og unngå mye fett oljer som palmeolje og kokosnøttolje. Margarin er bedre enn smør, men du kan bruke olivenolje på brødet som et alternativ.

Livsstil endringer

For at dietten skal være vellykket, må du gjøre endringer i livsstil i hvordan du spiser og lever. Når du går innkjøp av mat, lese mat etiketter nøye før du kjøper et produkt. Med høyt kolesterol bør du se på maten etiketter for fett, kolesterol og natrium-innhold. Les ingrediensene og holde seg borte fra hydrogenert vegetabilsk olje og fettrike oljer. Nøye ser på porsjonsstørrelser er viktig fordi store deler betyr mer kalorier og fett. Regelmessig trening som gåing, svømming eller sykling kan senke høyt kolesterol. Tjue minutter, tre ganger i uken er den gjennomsnittlige treningsprogram som hjelper forbedre kolesterolnivået. Gi opp dårlige vaner som røyking, drikker for mye alkohol og koffein hjelper forbedre den generelle helsen.


Previous:nothing Next:hva er bee pollen godt for?

Relaterte artikler


 • kroppsfett redusering
 • kosthold for prostata kreft behandling
 • matvarer som bidrar til å øke vekten
 • 1200-kalori diett planleggeren
 • kosttilskudd for å støtte vekttap
 • høyt kolesterol behandling kosthold
 • hvordan du kan spise for å unngå hjertesykdom
 • kilder til vitamin B
 • å spise for et sunt hjerte
 • nyttig dietter for kolesterol
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com