hva slags mat inneholder isoflavoner?

Skrevet av: Øyvind Werrum oppdatert: 2011-09-21
En gruppe av molekyler merket "isoflavoner" finnes i mange matvarer kilder, med soya bønner være en av de mest kjente. De har en lignende kjemisk makeup til østrogen i kroppen. Hvis konsumert i overkant, kan isoflavones forstyrre eller redusere produksjonen av østrogen, men spises i moderate mengder, kan de bidra til å beskytte mot hormon relatert kreft, symptomer på overgangsalder, osteoporose og hjertesykdom

Kilder til Isoflavoner

Isoflavoner finnes i soya bønner, peanøtter, kikerter, Fava bønner, alfalfa, kudzu og alle medlemmer av legume familien. Den mest rikelig typer isoflavoner er Diadzen, Glycitein, og Genistein.

Hva de gjør

I tillegg til østrogen etterligne egenskaper, kan daidzein forebygger kreft, hjertesykdommer og bein tap. Glycitein har også østrogen etterligne egenskaper og antioksidanter. Forsker fremdeles studerer hvordan Glycitein produserer kreft og hjertesykdommer slåss egenskaper. De mest tallrike isoflavone i legume familien, Genistein, er også nyttig i behandling av kreft, hjertesykdom og beinskjørhet. Ikke alle av fordelene er kjent ennå, men forskerne tror det kan fungere som et anti-østrogen, noe som reduserer effekten av naturlig produsert østrogen. Ifølge Karen Collins, RD, i en artikkel for MSNBC, "asiatiske kvinner har bare en tredjedel til halvparten av brystkreft risiko for amerikanske kvinner, og deres regelmessig bruk av soya kan være en del av grunnen. "

Fordeler av et kosthold rikt på isoflavoner

Ifølge Natural Menopause Advice Service i en 12-ukers, dobbelt-blind, placebo-kontrollert studie, fordelene av isoflavoner er større enn bare bekjempelse av kreft. Isoflavoner kan bidra til å redusere menopausale symptomer inkludert libido, søvnløshet, hetetokter og bein tap. Soya isoflavoner kan redusere forekomsten av tilstoppede arterier, som danner klumper som kan føre til hjerteinfarkt. Menns helse kan også ha nytte fordi isoflavoner forhindre forstørrelse av prostatakjertelen. De virker mot kreft celler og svulster, noe som vil bremse prostatakreft vekst. Risikoen for livmorkreft hos kvinner er redusert med mer enn 50 prosent hos kvinner som spiser mat rik på isoflavoner. De kan også bidra til å skape nye bein, noe som hindrer benskjørhet.

Risiko for en diett rik på isoflavoner

For kvinner som har hatt østrogen sensitive brystkreft og ta Tamoxifen eller Aromasin, er det mulig at soya isoflavone Genistein kan motvirke østrogen suppressors. Soya kan også forstyrre og redusere nytten av p-piller. Imidlertid bør belgfrukter, hele korn, nøtter og ikke forårsake et problem. Andre personer som ikke skal bruke soya er de som er allergisk mot det, har en skjoldbrusk lidelse, eller lider av en struma.

Felles mat laget av Soya

Den soya er allsidig. Noen av soya produkter som er enkle å finne, er soyamelk, soya saus, tofu, miso og tempeh. Mange av de kommersielle vegetariske produkter bruker soya som en kjøtt erstatning.


Previous:nothing Next:den beste dietten mat for raskt vekttap

Relaterte artikler


 • den beste dietten mat for raskt vekttap
 • den beste dietten for cluster hodepine
 • den beste dietten for hurtig vekttap
 • cellulite kur av trening
 • kosthold for skrumplever
 • raskeste måten å miste en øl magen
 • sunt vekttap hjelp
 • dietter kjendiser bruke til å gå ned i vekt raskt
 • cookies for kosthold
 • dramatiske vekttap planer
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com