hvordan du skal gå vegansk trygt

Skrevet av: Vivian Håndstad oppdatert: 2011-09-24
Miljø, dyrs rettigheter, din helse-det er så mange gode grunner til å gå veganer. Kanskje du har tenkt på det en stund, men bare ikke vet ho skal begynne, kanskje du har vært veganer for en liten stund nå, men er bekymret for om du får alle de vitaminer og mineraler er nødvendig for optimal helse . Uavhengig av din situasjon, vil følgende fremgangsmåte hjelpe deg å få mest mulig ut av din vegansk kosthold

trenger Du:
Ønske om å forbedre din livskvalitet gjennom å vedta et sunnere kosthold.


en.
Ease inn endringer. Kroppen din er et stykke presisjon utstyr, i som sådan, er det følsom for selv de minste endringer i kostholdet. Selv om å gjøre positive endringer i livsstil kan være spennende, er det ikke nødvendig å skynde seg inn i den. Foreta gradvise endringer ved langsomt eliminere kjøtt og /eller melkeprodukter og finne passende erstatter. En stor fordel å gjøre dette til en langsom prosess er at hvis du tilfeldigvis har en negativ reaksjon, slik som overflødig gass eller oppblåsthet, for noen ny mat, vil du bli langt mer sannsynlig å vite hva som har forårsaket disse symptomene.
to.
Hold deg oppdatert på ernæring-relaterte nyheter og studier. Jeg kan ikke understreke nok viktigheten av å holde seg orientert. Ved å hoppe av fastfood kultur lasset, er du inn i en spennende territorium, men en som er noen ganger ikke så godt kartlagt som den burde være. Ved å gjøre dette trinnet tar du ansvar for ditt eget riktig ernæring. En vellykket vegansk er en del kokk, del forsker og del ernæringsfysiolog.
Tre.
Men unngå moter. Holde oversikt over trender betyr ikke hoppe på alle kjepphest som kommer. Hvis det er en regel som kosttilskudd forskning har lært oss gang på gang, er det at viktig å utøve moderasjon i alle ting. Ikke la din diett blir skjev av overindulging i noen ny ingrediens fordi det angivelig bra for deg.
Fire.
Vær oppmerksom på at din smak vil endre seg med tiden. Ex kjøttetere ofte bemerke at matvarer som en gang smakte kjedelig eller at de ikke liker er nå blant noen deres favoritt mat. Vær oppmerksom på at din smak vil forandre og ikke vær redd for å eksperimentere med ingredienser som du ikke likte i det siste. Du kan bli overrasket over hvor ulike de smaker til deg nå.
Fem.
Vær oppmerksom på hva kroppen din trenger for å fungere best. Gjør dette ved å være følsom for endringer i sove din og /eller stemninger etter forbruker visse matvarer. Du bør også være oppmerksom på viktige næringsstoffer som kroppen din trenger for optimal aktivitet og sørge for at de er representert i dine måltider. Folk ofte sitere protein som et stort problem for veganere, er dette en myte, men vitaminene D og B-12 kan bli problem områder, spesielt hvis du er ute etter å finne dem fra naturlige, ikke-bearbeidet mat kilder. Vær oppmerksom på disse problemene og planlegge måltidene dine deretter. Du bør også være sikker på at kostholdet inneholder den riktige forholdet mellom protein, fett og karbohydrater. Selv om det er uenighet om hva forholdet er best, anbefaler USDA at 60% av kaloriinntaket kommer fra karbohydrater, 30% fett og 10% protein. Et lignende forhold er foreslått av Primate forskning utført ved University of Washington som ga en optimal ratio på 63% carb, 23% fett, og 14% protein, og dette resultatet er konsistent med den typiske prosenter av kalori forbruk i mange asiatiske kulturer som er blant de lengste levde befolkningen på planeten.
(Forresten, kan vitamin D kan finnes i enkelte sopp varianter og Kombucha er et utmerket naturlig, ikke-anriket kilde til B-12).
6.

Vurder å bruke programvare først. Fitday. com tilbyr et gratis online verktøy du kan bruke til å spore til å spore kaloriinntak samt flere viktige næringsstoffer. Jeg fant denne programvaren til å være uvurderlig når jeg først kommer i gang.
7.
Lag jukse ark. Den samme programvaren vil tillate deg å søke i en database med matvarer av visse kriterier som mat som leverer en høy mengde vitamin D per kalori. Fra disse dataene kan du lage en jukselapp som består av nødvendige næringsstoffer, etterfulgt av en liste over forskjellige vegansk mat. Hvis du bruker programvaren, og du oppdager at du ikke får den nødvendige mengden av visse næringsstoffer, se etter dem på jukselappen, velger ingredienser fra hver kategori, og lage et måltid ut av dem. Vær kreativ!
8.
Plan fargerike måltider. Forskjellige fargede frukter og grønnsaker har en tendens til å være det fordi de inneholder ulike mengder av visse næringsstoffer. Jo flere farger og variasjon du bruker i dine måltider jo mer sannsynlig vil det være at dine måltider er balansert fra et ernæringsmessig synspunkt.
9.
Ikke kok grønnsakene dine og unngå koking. Matlaging kan svekke cellevegger og gjør næringsstoffer lettere å fordøye, men overcooking fører til nedbryting av varme følsomme næringsstoffer. I tillegg er det en rekke vann-løselige næringsstoffer som blø ut i vannet og blir deretter helles i vasken når du koker din veggies. Sørg bare for å lage mat grønnsaker til de er litt skarp, ikke våt.
10.
Du må kanskje spise litt mer enn du er vant til. Noen veganere finner at helt plante-baserte måltider er litt mindre fylling i begynnelsen. For å bekjempe dette, vurdere i stedet for å spise tre store måltider om dagen å spise flere mindre måltider.
11.
Forvent og ta preparater for å hindre overflødig gass. Noen nye veganere opplever at de er overdrevent Gassy i begynnelsen. Du kan bekjempe dette ved inkorporering av mer fiber, ved å forbruke soya yoghurt (med måte som jeg er tilbakeholdne med å anbefale bearbeidede soyaprodukter), eller ved å ta en L. Acidophilus supplement. Jeg hadde en stor grad av suksess med sistnevnte.
12.
Unngå vegan useriøs. Mange næringsmiddelbedrifter i disse dager gjør en killing ved å produsere angivelig sunn, super bearbeidet kjøtt og meieriprodukter alternativer og stempling veganer! hele emballasjen. Bare fordi noe er merket 'vegansk' eller 'all-naturlige "betyr ikke at det er bra for deg. Styr klar av bearbeidet mat, inkluderer denne soya produkter. Når du konsentrerer deg noe som ellers ville være bra for deg, slik som de 2 pounds av soyabønner det tar å lage en gallon av soya melk, ender du opp forbruker mengder av naturlige forbindelser som aldri ville ha vært mulig for deg å ha noe annet konsumert. Husker da vi snakket om moderasjon?
13.
Vurder tilskudd. Mens sitt beste for å få alle viktige næringsstoffer fra naturlige mat kilder, kan du vurdere tilskudd i hvert fall til du får opp en gang. For å best behandle vitaminer og mineraler i matvarer, bruker kroppen enzymer som normalt finnes i samme maten. Hvis du velger å ta et supplement sørg for å ta en som også inneholder mat enzymer. Disse kan bli mat på alle helsekost butikk eller økologisk dagligvarebutikk.
14.
Unngå "Vegan Crazies". Jeg nesten ikke sette dette trinnet i, men det er en gyldig bekymring. Selv om det er gale veganere der ute, jeg snakker ikke om folk så mye som jeg snakker om å ta din diett valg og begrensninger av den dype enden. Det er et observert fenomen at noen veganere, mens kanskje mildt opptatt av dyrs rettigheter eller miljøet, bruk disse forklaringene til å maskere dårlig forhold til mat som faktisk har motivert sin adopsjon av en vegansk livsstil. Når kroppen blir vant til endringene, og nyheten har slitt av, det off til enda mer restriktive dietter som rå mat eller breatharianism. Poenget her er ikke kall til suksessfulle utøvere av disse metodene weirdos men å informere om at hvis du finner deg selv stadig mer restriktiv med hva du tillater deg selv å spise, at du er sikker på at du gjør dette for friske, informerte grunner.

Tips og advarsler


 • Les, forskning og studier. Ta fullt ansvar for din nutritutional helse og velvære.
 • Practice kosttilskudd moderasjon
 • Hvis du ikke er villig til å lage mat (eller finne noen å lage mat for deg) det er veldig usannsynlig at du vil lykkes som veganer.
 • Ikke kjøp i markedet hype eller diett trender
 • Unngå "Vegan Crazies"
 • Søk råd fra legen din.


 • Previous:nothing Next:hvordan å hoppe over gym og gå ned i vekt hjemme

  Relaterte artikler


 • den beste måten å miste lår vekt
 • bruk av papaya ekstrakt
 • hjemmelagde godbiter for en kolesterol kosthold
 • farene ved å være undervektig
 • kilder til vitamin B
 • fettfattig hjerneføde for test-taking
 • Fordelene med å spise epler
 • hvordan du oppretter et hjerte sunt kosthold
 • hva urter er godt å hjelpe slutte å røyke?
 • den beste tiden for å ta whey protein pulver
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com