ikke meieriprodukter kilder til kalsium

Skrevet av: Anne Brit Lystrup oppdatert: 2011-09-11
Forbrukerne oppfordres til å konsumere mer mat rik på kalsium for å forebygge osteoporose, som er forårsaket delvis fra en kalsium-mangelfull diett. Mens meieriprodukter er allment akseptert som en stor kilde til kalsium, mange andre plante kilder gir også kalsium. Bladsalat, grønnsaker, soyaprodukter og noen nøtter og frø er gode ikke-meieri kalsium kilder

Funksjon

Kalsium er et essensielt næringsstoff for mennesker. Det er avsatt i våre tenner og bein, og er nødvendig for å holde dem sterke. Kalsium støtter også nerve-og muskelfunksjon og hjelper med blodpropp. Kroppen kan ikke overleve uten kalsium så når kalsium er for lav, vil kroppen lekke kalsium fra skjelettet for å fungere skikkelig. I sin tur, forlater beina skjøre, og i fare for brudd eller osteoporose.

Diettbehov

Det er anbefalt at barn i alderen 4-8 konsumere 800 mg kalsium hver dag og barn 9-18 konsumere 1300 mg per dag. Voksne i alderen 19 gjennom 50 skal konsumere 1000 mg kalsium hver dag og voksne over 51 bør konsumere 1200 mg per dag. Noen studier tyder på at senior voksne med et høyere inntak av kalsium er mindre utsatt for benbrudd og benskjørhet.

Daily kalsium behov kan også påvirkes av overdrevent inntak av protein. Noen studier antyder at dietter høy i protein, spesielt animalske proteiner, kan føre til en utarming av kalsium i kroppen. Når overflødig protein er fortært, er kalsium utvasket fra beina og utskilles i urinen. Dette tapet kan forlate bein mer sprø og øke risikoen for benbrudd. Studier har også antydet at mangel på fysisk aktivitet eller høyt inntak av meieriprodukter, natrium, koffein eller alkohol kan også tømme kalsium lagrer i kroppen.

Grønne greener og Grønnsaker

spinat, nepe greener, sennep greener og Collard Greenene er gode kilder til kalsium. Basert på ernæring tetthet, et forhold mellom mengden av kalsium i mat i forhold til mengden av kalorier, disse greenene er de beste kildene til kalsium og rangeres høyere enn meieriprodukter. Faktisk inneholder 3 /4 kopp av grønne grønnsaker mer kalsium enn en kopp av kumelk.

Andre greener som er en stor kilde til kalsium inkluderer sveitsiske Chard, Romaine salat, grønnkål og kål. Grønnsaker, for eksempel bok choy, selleri, brokkoli, sommer squash, grønne bønner, rosenkål, okra, tare (sjø vegetabilske) og asparges er også gode anlegg kilder for kalsium.

Forsterket Produkter

Mange ferdige matvarer , som appelsin juice og korn, er beriket med kalsium. Se etter produkter som sier de er forsterket med kalsium.

tillegg, de fleste soya melk, ris melker og andre ikke-meieri melker er beriket med kalsium, er som de fleste soyaprodukter og meieri erstatter. Tofu er også en stor kilde til kalsium, med tanke på at 4 oz. tofu inneholder mer kalsium enn en kopp av kumelk.

Andre kilder

Sesamfrø, fennikel frø, blackstrap melasse, mais tortillas, mandler, brunt sukker, quinoa, appelsiner og appelsin juice er også gode kilder til kalsium . Overraskende, mange urter og krydder også inneholder kalsium som basilikum, dill, timian, oregano, kanel, rosmarin, nellik og hvitløk. Faktisk, basilikum, dill, timian, oregano, kanel, rosmarin og blackstrap melasse har en bedre ernæringsmessig tetthet for kalsium enn alle melkeprodukter.


Previous:nothing Next:den raskeste vekttap pille

Relaterte artikler


 • hvordan du kan spise for å unngå hjertesykdom
 • en balansert vekttap diett
 • bruk av papaya ekstrakt
 • hvordan å øke fullkorn inntak for hjertesykdommer
 • oppskrifter med Stevia
 • næringsstoffene i grønnsaker og frukt
 • fiber ernæring kosthold
 • hvor mye omega-3 gjør man trenger per dag?
 • hvordan komme alfa eller beta fett reseptorer miste fett
 • hjemmelaget appetitt suppressants
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com