informasjon om mat kilder med jern og B12

Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2011-09-04
Kroppen trenger nok forsyninger av jern og vitamin B12 for å produsere friske røde blodceller. En mangel av enten næringsstoffer til slutt vil resultere i anemi, en tilstand der kroppen har et utilstrekkelig antall røde blodlegemer. Jern og vitamin B12 kan fås naturlig fra kosten kilder, og en rekke matvarer er rike på både næringsstoffer

Hensyn

Mat kilder som leverer både jern og vitamin B12 vanligvis er dyr mat kilder fordi, i motsetning til jern, kan vitamin B12 fås naturligvis kun fra animalske matvarer kilder. Ifølge Vegetarian Society, studier tyder på at det finnes ingen pålitelig anlegget mat kilder for B12. MedLinePlus støtter denne konklusjonen, tyder på at mens ikke-animalsk kosthold kilder eksisterer, har de høyst varierende og upålitelige B12-innhold.

Kjøtt

Kjøtt-produkter tilbyr en rik kilde til både jern og vitamin B12. Spesielt leveren og andre organer kjøtt er vitamin-rike og også spekket med jern. And, svinekjøtt og kylling lever gir de høyeste nivåene av de to næringsstoffer, etterfulgt av kalkun, lam og okse lever. Rødt kjøtt som oksekjøtt, vilt og lam samt svin og fjørfe også inneholde høye nivåer av jern og B12.

Skalldyr

Skalldyr gir en god kilde til både jern og vitamin B12. Ifølge Canadian Aquaculture, inneholder 100 gram av muslinger nok jern til å dekke det anbefalte daglige inntaket for både menn og kvinner, og samme beløp oppfyller de anbefalte daglige inntak B12. Skalldyr kan spises rå, stekt, dampet eller bakt.

Forsterket Foods

Visse matvarer som frokostblandinger og soyaprodukter er beriket med ekstra næringsstoffer, inkludert jern, B12 og andre vitaminer. Dette kan bestemmes ut av emballasjen, noe som vil indikere bestemt beløp hvert næringsstoff per servering. Anbefalt daglig dose (RDA) av jern er 18 milligram og RDA for vitamin B12 er 6 mikrogram. Forsterkede matvarer er en viktig kilde til B12 for strenge veganere som ikke spiser noen animalske produkter.

Fisk

Fish kan gi et godt kosthold tilførsel av de to næringsstoffer. Regnbueørret, laks, torsk og tunfisk er blant fisk som gir den høyeste tilbudet. Kaviar (fiskeegg) inneholder også høye nivåer av både jern og B12.

egg og melkeprodukter

Egg, spesielt eggeplommer, er en annen god mat kilde for disse næringsstoffene. Gås og and egg inneholder høyere nivåer enn kylling egg. Melk og melkeprodukter gir en god tilførsel av jern og B12 i tillegg.


Previous:nothing Next:multi-vitamin bivirkninger

Relaterte artikler


 • mat som kurere halsbrann
 • matvarer som er svært høy i jern
 • kosthold for prostata kreft behandling
 • protein diett for diabetes
 • hvordan du får et sunnere hjerte med et glass rødvin daglig
 • høye protein dietter og risiko
 • hvordan du kan spise for å unngå hjertesykdom
 • hvordan å følge den hellige hjertet kosthold
 • hvordan å øke kli å bekjempe hjertesykdommer
 • hvor å kjøpe acai berry
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com