kilder til vitamin B

Skrevet av: Tone Paulsen oppdatert: 2011-09-04
Åtte vitaminer utgjør B-kompleks vitamin gruppen. The B-gruppen holder hud, hår, negler, øyne, lever og munn sunt, og det støtter nervesystemet og immunsystemet til å holde dem fungerer. Disse vannløselige vitaminer arbeide sammen for å forbrenne fett, karbohydrater og proteiner for å hjelpe kroppen konvertere dem til energi. Vitamin B kosttilskudd er lett tilgjengelig, og flere matvarer er rike på vitamin B.

Du trenger:.
Datamaskin med internettilgang
næringsrik, godt avrundet måltider.
sunn snacks.

B1

Vitamin B1, også kjent som tiamin, er sentral i nedbrytningen av karbohydrater til glukose som skal brukes til energi. Nervesystemet er avhengig av tiamin for å fungere skikkelig. Mat rik på thiamine inkluderer eggeplommer, brun ris, lever, gjær, nøtter, grønne grønnsaker, helkorn frokostblandinger, rødt kjøtt, brød, bær, hvetekim og belgfrukter.

B2

Riboflavin er viktig for riktig funksjon og helse i øyne, hud, negler, munn, lepper og tunge. Det har også en rolle i prosessen som beskytter kroppen mot frie radikaler som skader celler. Riboflavin finnes i rikelige mengder i melk, egg, ost, erter, mørkegrønne grønnsaker, sopp, lever, beriket frokostblandinger, pasta og brød.

B3

Vitamin B3 eller niacin, hjelper kroppen sving mat til energi. Det hjelper blodsirkulasjonen og bedrer kolesterolet. Niacin har evnen til å redusere "dårlig" kolesterol og øke "gode" kolesterolet. Mat rik på niacin inkluderer høy-protein matvarer som kjøtt, laks, tunfisk, egg, belgfrukter, ølgjær, poteter og peanøtter.

B5

Pantotensyre har samme rolle som de andre B-vitaminer som omfatter metabolismen av proteiner, fett og karbohydrater. Den støtter produksjonen av stresshormoner. Pantothenic, som niacin, senker kolesterol-og triglyseridnivåer. B5 er mest av i hele korn korn, belgfrukter, kjøtt og egg.

B6

pyridoksin, vitamin B6, hjelpemidler i produksjonen av røde blodlegemer. Det fungerer med B9 og B12 for å kontrollere blod nivåer av aminosyren homocystein, som øker risikoen for hjerteinfarkt eller hjerneslag. Rich mat kilder til B6 er smør, lever, innmat, brun ris, soyabønner, hvete bakterie, spinat, avokado, bananer og hel-korn korn.

B7

Biotin er mest kjent for å hjelpe hårvekst og styrke negler. Imidlertid har det vist seg mest effektiv i håndtering av diabetes. Vitamin B7 finnes i eggeplommer, ølgjær, peanøtter, biff lever, blomkål og sopp.

B9 og B12

Folic acid, vitamin B9, partnere med vitamin B12 for syntese av DNA. Det er viktig i metabolizing proteiner og forming hemoglobin. Folsyre hjelper behandle anemi. Mat rik på vitamin B9 inkluderer leveren, leafy grønne grønnsaker, nøtter, hele korn, gjær og belgfrukter.

Vitamin B12, også kjent som kobalamin, er viktig for syntesen av DNA, metabolismen av mat og dannelsen av røde blodceller. Selv om vitamin B12 er stort sett finnes i matvarer som egg, fisk, kjøtt, lever og melk, er det best opp i kroppen som et sublingual supplement.


Previous:nothing Next:om høy protein dietter og vekttap

Relaterte artikler


 • diett-vennlig mat
 • Slik finner phentermine
 • hva er rutin godt for?
 • matvarer for å unngå på en lav natrium diett
 • mat som kurere halsbrann
 • kosthold retningslinjer for hypoglykemi
 • hvordan du velger sunt hjerte grønnsaker
 • kosthold for prostata kreft behandling
 • hvordan å unngå oppblåst mage
 • diabetiker måltid ideer
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com