kosthold for leveren

Skrevet av: Øyvind Werrum oppdatert: 2011-09-01
Leveren utfører et bredt spekter av funksjoner som er avgjørende for god helse. Det hjelpemidler i avgiftning av blodet, styrer stoffskiftet og støtter hormonproduksjon.

En sunn, velbalansert kosthold jordet i grønnsaker, hele korn, og lean protein er nøkkelen til god helse leveren.

Du trenger:
datamaskin med internettilgang
. næringsrik, godt avrundet måltider.
sunn snacks.

Protein

Protein er normalt en god ting for leveren, forebygge fet buildup og lever celleskader. Men hvis leveren er syk, kan det ikke behandle overflødig protein, og avfallsprodukter kan bygge opp og forårsake skade. I hovedsak, spise mer protein gjør leveren din jobbe hardere, som resulterer i større belastning på orgel.

De fleste amerikanere allerede spiser mye mer protein enn nødvendig, så et godt forebyggende skritt kan være å kutte ned på din protein inntak. De fleste overflødig protein kommer fra å spise kjøtt, så prøv å redusere det samlede forbruket, og erstatte kjøtt med fisk og grønnsaker eller korn kilder til protein når det er mulig. Også, kjøtt med høyt mettet fett og kolesterol-innhold, som bacon for eksempel, kan føre til høyt kolesterol og forhøyet blodtrykk, noe som kan forverre leverproblemer.

Sodium

Se gjennom pakket varene i pantry din. Hvorvidt en boks med bønner, pose potetgull, eller makaroni og ost, sjansene er det er stappfullt av tilsatt natrium.

Ekstra salt i kosten kan føre til leveren hevelse og væske buildup, så kuttet salt tilbake til 1-til 2-gram per dag, maks. I tillegg, begrenser salt senker høyt blodtrykk, en annen kilde til leverproblemer.

Alkohol

Med mindre du allerede har noen grad av leversykdom, drikke alkohol i moderate mengder er akseptabelt, og kan redusere risikoen for hjertesykdom og slag.

Moderat drikking teller som én drink per dag for kvinner, og to for menn. En porsjon tilsvarer 12-gram av øl, 5-gram av vin, og 1,5-gram av brennevin. Drikker mye mer enn en eller to drinker per dag påkjenninger leveren din, og kan føre til skrumplever, kronisk leversykdom, eller leversvikt. Bland aldri smertestillende eller andre medisiner med alkohol, selv over-the-counter narkotika.

Nyere resultater fra en 22-års studie av 125 000 mennesker funnet ut at kaffedrikkere hadde mindre sannsynlighet for å utvikle skrumplever fra alkoholmisbruk. En kopp kaffe per dag senket den enkeltes risiko for å utvikle alkoholrelaterte skrumplever med 20 prosent, med hver kopp senke risikoen med ytterligere 20 prosent. Drikker opp til fire kopper per dag reduserte risikoen med 80 prosent.


Previous:nothing Next:ernæring for nyrer

Relaterte artikler


 • nyttige vekttap ideer
 • hvordan du velger sunt hjerte grønnsaker
 • hvor mye omega-3 gjør man trenger per dag?
 • lav-sukker dietter barna vil like
 • den beste måten å rense kolon
 • hvordan å utvikle hjerte-sunne vaner
 • vekttap effekter av kanel
 • Hva er de helsemessige fordelene av lin frø?
 • hvordan å øke fullkorn inntak for hjertesykdommer
 • slanking mat tips
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com