kosthold for nyre styrke

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2011-09-03
En i ni voksne i USA lider av nyresykdom, ifølge National Kidney Foundation (NKF). I tillegg, millioner har en økt risiko for kontrahering sykdommen og er helt uinformert om det. Tidlig forebygging gjennom kosthold og økt bevissthet kan hjelpe mange å unngå alvorlige nyre komplikasjoner lenger ned linjen. Tre tester er anbefalt av NKF for tidlig oppdagelse: urinanalyse, blodtrykk og glomerulær filtrasjonshastighet (en test som forteller deg hvor godt nyrene filtrerer avfall). Kosten spiller også en nøkkelrolle i nyre helse

funksjonen til nyrene

Hovedfunksjonen til nyrene er å holde blodet renset og kjemisk balansert i kroppen. Hver dag nyrene prosessen 200 liter blod for å sile ut avfall og overflødig vann fra systemet, slippe dem inn i blæren som urin. Avfall blir sendt til blodet etter at kroppen har tatt ut det som er nødvendig fra det daglige kostholdet for energi og selv-reparasjon. Hvis nyrene ikke fjerne den ekstra avfall fra blodet, vil oppbygging av disse giftstoffene skade kroppen.

Nyre

De to øverste årsakene til nyresykdom er høyt blodtrykk og diabetes. Arvet og medfødt nyresykdom er også på listen, sammen med en økt risiko for de med en familiehistorie med nyreproblemer. Noen ganger fysiske traumer til nyrene (en ødeleggende slag) eller giftstoff kan fremme nyresykdom, sammen med den langsiktige forbruk av noen over-the-counter medisiner og reseptbelagte legemidler. Smertestillende er spesielt farlige på nyrene, og de som bruker dem jevnlig bør sjekke med sin lege om farene.

Kostanbefalinger

Pasienter med sviktende nyrer kan stoppe progresjon av sin sykdom og død på et gjennomsnitt av 33-til 50-prosent ved å følge en lav-protein diett. Dette kan redde dem fra å måtte være på dialyse og eliminere behovet for enkelte medisiner. Sjekk med legen din eller dietetiker å utvikle en plan som passer for deg. Generelt begrenser høy-protein mat til 5-er til 7-gram per dag anbefales dersom lider av nyresykdom. I tillegg til kjøtt, fjørfe og fisk, samt andre matvarer som brød, korn og grønnsaker inneholder protein, så pass på å telle dette i ditt daglige inntak.

Etter andre grunnleggende retningslinjer for nyre helse vil også hjelpe de som ønsker å holde seg frisk. Begrens natrium eller mononatriumglutamat og unngå bearbeidet ost og hermetisert, syltet eller røkt kjøtt, og disse elementene vanligvis inneholde høye nivåer av natrium. Unngå å bruke salt i maten og erstatte med urter og krydder.

Limiting væsker er også viktig for de med nyresykdom, men visste du at å drikke mye vann når du ikke er tørst er en måte å overtaxing en helt frisk nyre? Ifølge Dr. Ben Kim, er at kroppen ikke er utformet som et stykke avløp som blir renere ved å skylle store mengder væske gjennom den. Unødvendig å belaste nyrene med overflødig væske er noe å unngå hvis du ønsker å opprettholde sunne nyrefunksjon.

Andre kostanbefalinger er å unngå brus, alkohol, bearbeidet mat og snacks. Å få nok fysisk og følelsesmessig hvile, frisk luft, sollys og mosjon er bra for alle dine organer.


Previous:nothing Next:protein diett for diabetes





Relaterte artikler


 • sunne dietter for personer med ms
 • hvordan du velger sunt hjerte grønnsaker
 • type 2 diabetes diett plan
 • urte rensing kosthold
 • den beste dietten mat for raskt vekttap
 • diabetikere mat diagram og kosthold
 • protein diett menyer
 • sunt kosthold regimer
 • matvarer som hjelper vekttap
 • ernæringsmessige mål å senke høyt blodtrykk




  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com