metthetsfølelse vekttap

Skrevet av: Tone Paulsen oppdatert: 2011-09-21
Teorien bak metthetsfølelse vekttap, også kjent som volumetrics, er å føle deg mett på færre kalorier. Dietten er utviklet av ernæringsfysiolog og vekt-ledelsen ekspert Barbara Rolls. I motsetning til de fleste dietter som fokuserer på deprivasjon, lar henne kosthold ubegrensede mengder mat, er providedit vannbasert og gir metthetsfølelse. Ordet "metthetsfølelse" refererer til den tilstand av følelsen full

Approach

. Premisset av dietten er å fylle opp på fylling, men med lav-kalori mat, som grønnsaker. Rolls sier at folk føler seg full på grunn av volumet av maten de spiser, ikke på grunn av den totale kalorier de har spist. Denne forståelsen gjør dieters å spise mer og likevel gå ned i vekt bare ved å velge matvarer som gir mer bulk for mindre kalorier.

Målet med dietten er å få flertallet av daglige kalorier fra mat med høyt volum og lav energitetthet. Energitette matvarer er matvarer som pakke mye kalorier i en liten mengde mat. Pasta, kjeks, godteri og tørket mat er eksempler på energitette matvarer.

Bruke metthetsfølelse for Weight Loss

Sammenlign pretzels med friske tomater som mulig snack alternativer. En håndfull pretzels er ca 100 kalorier, men det ville ta mer enn tre store tomater å nå 100 kalorier. Tomatene, på grunn av deres vann vekt, er ganske fylling, mens det tørre pretzels ikke.

tillegg, mens ingen matvarer er off-limits, mat som er energitette bør spises med måte og i kombinasjon med lav-kalori, fylling mat. For eksempel, er pasta energi-tett. Faktisk fyller 300 kalorier igjen av pasta bare en halv bolle og er ikke veldig fylling. Men 100 kalorier igjen av pasta, pluss 100 kalorier av grønnsaker, resulterer i en stor bolle og fylling av mat. Ved hjelp av satiety tilnærmingen, er dieter kunne spise nesten dobbelt så mye mat, men for færre kalorier.

Energy Density i Foods

Det mest energitette matvarer er kjeks, chips, godteri, sjokolade, desserter, nøtter og oljer. Kjøtt, ost og de fleste salatdressinger er også ganske energi-tett. Korn, magert kjøtt, bønner, belgfrukter og salater er lav-energi-tetthet mat. Den beste maten i form av metthetsfølelse, med svært lav energitetthet, er frukt og grønnsaker.


Previous:nothing Next:hvordan du kan redusere kolesterolet med peanøttsmør

Relaterte artikler


 • raskeste måten å miste en øl magen
 • vekttap mat for kvinner
 • matvarer som bidrar til å øke vekten
 • hvordan gjøre hjerte-sunt kjøtt valg
 • meksikansk mat for diabetikere
 • lønnesirup sitronsaft rens
 • kan prenatal vitaminer gjøre deg opp i vekt?
 • fiskeolje fordeler og ulemper
 • sunt kosthold regimer
 • porsjonskontroll og fedme forebyggende for barn
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com